13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Real de Gandia ja té els pressupostos per a l’any 2022

L’Ajuntament d’El Real de Gandia ha aprovat un pressupost expansiu, sense previsió d’apujar els impostos municipals, i en el qual s’incrementa l’esforç inversor per a impulsar l’economia local, mentre es continua prioritzant la millora de la imatge del municipi i dels serveis públics en general.

En el ple ordinari celebrat el passat 15 de novembre, s’han aprovat els pressupostos per a l’any 2022 del Consistori reialenc, amb els vots a favor dels 7 regidors del PSOE que formen el govern municipal. Va rebre l’abstenció dels 3 regidors del PP i el vot en contra de la representant de Compromís. La dotació pressupostària per a l’any vinent ascendeix a 2.350.753 euros.

Segons l’alcalde, Gustavo Mascarell, el deute s’ha reduït en 1.300.000 euros des del 2015. «Aquesta reducció suposarà un estalvi considerable en el pagament d’interessos i una situació més sanejada de les arques municipals», va apuntar el primer edil.

El pressupost, segons destaca el regidor d’Hisenda Vicent Signes, s’ha incrementat un 5% respecte a l’any passat i “un any més, augmentem el nostre pressupost sense augmentar la pressió fiscal a les veïnes i veïns. És un pressupost continuista i en la línia de treball dels 6 anys que portem en el govern municipal. Continuem apostant a invertir en polítiques socials i educatives i en els programes de foment de l’ocupació, cultura, sostenibilitat i eficiència energètica”.

Entre les inversions més elevades que realitzarà l’executiu en 2022 amb recursos propis destaca la coberta del *carrer de pilota “Regidor Vicent Mascarell”, “encara que també estan previstes diverses inversions dins del Pla d’Inversions de la Diputació de València: canviar canonades de diversos carrers de fibrociment a polietilé, actuació a l’Escola Infantil Municipal, ampliació de ninxos en el cementeri municipal, enterrar contenidors i algunes actuacions més amb una inversió del voltant de 500.000 euros” ens comenta Vicente Signes.

Articles relacionats