15.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

La consellera Mireia Mollà comprova la regressió de les platges de Tavernest

–  La consellera Mireia Mollà va voler conéixer ahir de primera mà l’estat de les platges de Tavernes, colpejades per la forta regressió tot i la recent aportació d’arena

El consistori ja va presentar el projecte pilot d’esculls marins de la UPV a la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, i la directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós

La consellera també valora positivament el projecte i referma el recolzament a l’Ajuntament en les seues demandes al Ministeri de Transició Ecològica

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, també va voler conéixer ahir de primera mà l’estat de la platja de la Goleta després de la reposició d’arena duta a terme per part de Demarcació de Costes i dels danys produïts en les edificacions i infraestructures a causa dels últims temporals.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, i membres de la corporació municipal van mostrar a la consellera els efectes de la regressió en la zona de la Goleta i van tornar a exposar la necessitat que arribe una solució definitiva a la costa vallera per part de la Demarcació de Costes.

L’Ajuntament i la Universitat Politècnica de València (UPV) ja van exposar setmanes enrere el projecte pilot d’esculls marins artificials per a les platges valleres a la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, la directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós.

La consellera Mireia Mollà també va valorar positivament el projecte i va indicar que la Conselleria referma el recolzament a l’Ajuntament en les seues demandes al Ministeri de Transició Ecològica perquè done suport i es puga executar este projecte pilot, que podria ser una bona solució als greus problemes de regressió que pateix el municipi i tot el litoral valencià. La consellera també va plantejar solucions de mitigació com les barreres naturals de posidònia contra la regressió en les temporades més crítiques d’hivern.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha tornat a assenyalar que “la platja de Tavernes necessita solucions definitives, i les necessita quan abans. La reposició d’arena era necessària, però, com hem pogut comprovar esta nit, amb el mínim temporal marítim perdem bona quantitat de l’arena dipositada”.

“Seguim treballant incansablement per a unir esforços i comptar amb tot el recolzament institucional possible que ens ajude a accelerar l’arribada de solucions definitives per a protegir les nostres platges”, ha sentenciat.

Articles relacionats