LA CLAU DEL SECTOR TURÍSTIC: GENERAR EXPERIÈNCIES ÚNIQUES

HÉCTOR COMES    

http://increnta.com/es/blog/sector-turistico-experiencias-unicas/)Els avanços tecnològics, sobretot l’assentament cultural de les xarxes socials, han creat un nou tipus de turista, que es caracteritza per la seua fam d’informació, tant abans de visitar un lloc, com després. Estic segur que com a usuari, després d’organitzar un viatge, has buscat un bon lloc per a menjar, punts WIFI per a garantir la connexió o fins i tot has dissenyat el viatge en funció d’aquests aspectes.

Les empreses del sector turístic tenen davant sí un repte d’una gran magnitud: aconseguir generar experiències úniques i irrepetibles als seus clients. Per què? Aquestes companyies han de ser capaces de convèncer a l’usuari que una vegada en una ciutat concreta, trie el nostre restaurant, hotel, atracció turística,… per sobre de la nostra competència. I açò, la veritat, no és una tasca fàcil.
L’aposta que el sector turístic realitza en l’entorn digital, s’està reforçant amb la necessitat de les empreses d’adaptar-se al nou turista exigent i infidel.

1- Estratègies multi dispositiu

2- Contingut de qualitat, adaptat a les necessitats, i que aporte valor

3- Landings pages i call to action

Call to actions. Aquests elements gràfics han de complir una funció fonamental: incitar a l’usuari a realitzar una acció concreta. Per tant, sempre han d’anar orientats a la conversió (per exemple, els últims estudis indiquen que el taronja és el botó que millor converteix en les trucades a l’acció).

4- Nurturing

La majoria d’usuaris, al primer contacte, no estan llests per a comprar en eixe moment. El lead nurturing es basa en accions per a intentar madurar l’oportunitat de negoci, mantenint-la informada i vinculada a la nostra marca. El lead nurturing combina automatització i personalització per a aconseguir que l’usuari avance a través del funnel de vendes.

Aquest apartat mereix especial esment per al sector turisme. I és que, quan el nou turista està planificant el seu viatge en Internet, no només compara preus, sinó que també inverteix molt temps a veure vídeos i fotos. Busca informació que li transmeta la sensació que sentirà quan arribe a la seua destinació.

“Un viatge sense emoció és com una besada sense passió, cau en l’oblit”. Les empreses turístiques han d’aconseguir generar en l’usuari un viatge estiga ple d’experiències, descobriments, en definitiva sensacions i emocions.

Et Pot Interessar