25.7 C
Gandia
Diumenge, 2 octubre, 2022

La casa de Francisco Brines serà declarada bé d’interés cultural

– La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, ha publicat hui la resolució per la qual s’incoa l’expedient per a declarar bé l’interés cultural amb la categoria de lloc històric, Elca, la casa del poeta Francisco Brines.

El regidor de Cultura, Música i Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva, Julio Llorca, ha destacat la bona notícia, pel significat de la casa de l’Elca, espai fonamental en la vida i obra del poeta. “L’Elca reuneix totes les condicions exigides en la categoria de lloc històric, ja que es tracta d’un lloc vinculat directament, com a un dels paisatges idíl·lics en l’obra del poeta.” Ha assegurat Llorca.

Amb aquesta declaració, a més del reconeixement com a bé d’interés històric, es garanteix que l’espai i el contingut romandrà intacte. L’alcaldessa, Yolanda Balaguer, ha comentat que “des de l’Ajuntament d’Oliva estem d’enhorabona per aquesta bona notícia, ja que és una part molt important de la vida de Brines i per tant d’Oliva. En ella es podrà conservar i visitar, tot el terme, jardí, capella, col·lecció pictòrica i la immensa col·lecció bibliogràfica que tant estimava el poeta”.

La directora de la Fundación Francisco Brines, Àngels Gregori, ha volgut destacar la notícia, agraint la feina de Carmen Amoraga, directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana. “Un pas més en la consolidació de la casa del poeta com a espai referent dins del mapa cultural valencià i assegurant així i protegint la memòria dels espais escrits com volia el poeta.”

Articles relacionats