18 C
Gandia
Dilluns, 3 octubre, 2022

Gandia preparada per a la Mitja Marató i 10 K d’aquest diumenge

· La prova compta amb més de 2.100 inscrits i tindrà eixida el pròxim 14 de novembre a les 09.30 hores

La sala de rodes de premsa de l’Ajuntament ha acollit hui la presentació de la XXVI edició de la Mitja Marató i 10 K Ciutat de Gandia. A l’acte hi han participat la regidora delegada d’esports, Lydia Morant i la presidenta del CC El Garbí, Lourdes Vidal.

Lydia Morant ha explicat que, com en edicions anteriors, el circuit gandià es caracteritza per ser molt ràpid i pla. La prova se celebrarà el pròxim 14 de novembre i tindrà eixida a les 09.30 hores. Aquesta edició comptarà amb més de 2.100 participants (680 per a la 10 K i 1.420 de la mitja marató) que gaudiran d’un recorregut homologat amb eixida a l’avinguda dels Esports i arribada a la pista d’atletisme.

Mitja Marato Gandia 1La regidora va recordar que la prova recorrerà els barris de la ciutat i la platja, i que el recorregut pel passeig Marítim, però ho farà per la part superior a causa de les obres que s’estan fent a la calçada.

El lliurament de dorsals es realitzarà al pati Casa de la Marquesa a partir de divendres des de les 17.30 a les 20 hores, mentre que dissabte l’horari serà de 10:00 – 13:30 i 17:00 – 20:00 i ja diumenge de 7.30 a 8.50, però només corredors que visquen a més de 30 quilòmetres de Gandia. En el cas de pluja, el lliurament se celebrarà a Fira Mercat.

“Agraïm al CC El Garbí la feina que duen a terme durant mesos per organitzar la mitja marató i promocionar l’esport de l’atletisme, així com a la Policia Local, Creu Roja, voluntaris i Protecció Civil, ja que sense la seua col·laboració, un esdeveniment esportiu d’aquesta magnitud seria impossible de realitzar” va finalitzar Morant.

Lourdes Vidal ha informat que les inscripcions per a la prova ja s’han tancat i que en aquesta edició seran prop de 2.100 corredors els que participaran en la cursa dels quals un 30% procedeixen de fora de la província de València. “Tindrem més de 300 persones que pernoctaran a Gandia i la platja amb impacte econòmic que això suposa. La mitja i 10 K és un esdeveniment esportiu, però implica altres sectors com el turisme”.

Mitja Marato GandiaVidal ha explicat l’aposta de l’organització per la sostenibilitat, ja que el cotxe oficial de la prova serà elèctric i la samarreta de la mitja marató ha estat confeccionada amb materials reciclats. “És la nostra aportació per ajudar el planeta” i ha finalitzat la seua intervenció agraint tots els patrocinadors de la prova i els prop de 600 voluntaris del club i altres col·lectius que faran possible aquest esdeveniment.

Un altre aspecte que s’ha destacat durant la compareixença és que la samarreta de la 10 K serà blanca en homenatge als sanitaris. “Després de tot aquest temps i la tasca que han fet durant la pandèmia era necessari un reconeixement. Per això, des de l’organització vam decidir que fóra blanca” va finalitzar la presidenta del CC El Garbí.

Articles relacionats