JIMÉNEZ VILLAREGO ABANDONA PODEMOS PER NO DONAR SUPORT A LA INVESTIDURA DE SÁNCHEZ

Jiménez Villarejo va ser un dels primers fitxatges estrella que ha fet la formació, a penes uns mesos després de saltar a l’arena política el gener del 2014 per concórrer a les eleccions europees, en les que l’exfiscal Anticorrupció va ocupar el tercer lloc de la llista que va encapçalar el líder de Podem, Pablo Iglesias.

El jurista va decidir presentar-se a les primàries que va posar en marxa el partit morat per a configurar estes llistes, tot i que ha anunciat que ho feia de manera simbòlica, com una forma d’ajudar amb la seua visibilitat mediàtica a donar difusió al projecte, i sense intenció per tant d’ocupar el càrrec.

Tot i que va deixar el seu càrrec públic, Jiménez Villarejo sí va acceptar uns mesos més tard participar en el procés intern amb el qual Podemos es va dotar d’òrgans de direcció a l’Assemblea de Vistalegre. Així, es va convertir en membre del Consell de Ciutadà -el màxim òrgan de direcció entre Assemblees-, en concret, com a responsable anticorrupció.

La secretària d’Anàlisi Polític i secretària general del grup parlamentari a la cambra baixa, Carolina Bescansa, ha afirmat després de ser preguntada sobre esta qüestió que, en aquell moment, no havia escoltat les declaracions de Jiménez Villarejo. «Si és així li cridaré per a conèixer la seua opinió de primera mà», ha anunciat.

Decidim presentarà en el Senat un informe sobre l’empobriment valencià