16.2 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

Inici de campanya de la varietat Navelina a la Valldigna

 

Aquest passat dimarts es va iniciar la temporada citrícola a Tavernes de la Valldigna amb les primeres recol·leccions de la varietat navelina que posa punt final a les valències de Sud-àfrica que actualment segueixen comercialitzant  alguna superfície comercial nacional i per descomptat en les estrangeres.

La Navelina és la varietat majoritaria, ja que més del 50 per cent de la superfície cultivada en el terme municipal està dedicada a la mateixa, aquesta varietat són considerades, des de sempre, com les millors del mercat, no obstant això no es veu reflectida al camp aquesta situació principalment pel preu de compra als agricultors.

Aquesta temporada està sent la més complicada des de fa moltíssims anys, a hores d’ara hi ha pocs agricultors qui tenen venuda la seua collita a un preu fix. Un nou contratemps per als agricultors que unit a la incansable pujada d’abonaments, llum, gasoil, fitosanitaris i jornals des d’aquest 2021 fan que mantindre la seua explotació és cosa de valentes.

El futur no es presagia gens falaguer i per aquest motiu les diferents associacions agrícoles han organitzat una manifestació a València per al pròxim 28 d’octubre.

El ben cert és que l’agricultor ja no pot aguantar més la situació ja que es sent esprimit per tots els agents d’aqueste sector,la qual cosa sembla a un futur ben negre, i amb aquesta situació indubtablement fa que no s’incorporaren al camp noves generacions de joves.

Articles relacionats