25.7 C
Gandia
Diumenge, 2 octubre, 2022

Ha mort Fernando Prats conegut com a Fernando Carreró

– Ciclista d’aquells que es deien “durs com a cantals” nascut a Xeresa, va competir en la vida i l’esport en moments molt difícils.

Un esportista dels d’abans, com ha comentat Francesc Serralta Zaragozà, exalcalde de Xeraco en xarxes socials, “De Fernando Prats i de Juan Peiró vaig escoltar una vesprada calorosa d’estiu, gravadora en mà, comentaris elogiosos de corredors del meu poble com el tio Riera i Gabriel Dorín. També d’una vida difícil, d’esforços, sovint sobrehumans per aconseguir arribar ‘viu’ a la meta.”

“També de victòries, de fracassos, d’èxits, .., tot barrejat i adobat per la singular tramoia humana d’uns anys de penúries, caresties, mancances
de tota mena però, de molta il·lusió, immenses barcelles d’il·lusió”.

També ha recordat anècdotes que li va contar com aquesta, “Quan es competia en un poble foraster, no importava deixar-se guanyar pel corredor local si, a canvi de no fer primer et prometien el mateix premi en metàl·lic com si hagueres travessat la meta davant de tots. Resultava molt més fàcil, més rendible i, sovint, més saludable”. “Mataves dos pardals d’un tir. Et deixaves perdre, t’emportaves els mateixos diners com si hagueres guanyat i, a canvi, feies amics. També t’induïes el reconeixement de tot un poble agraït i alguna bona cabassada de panses de la família del guanyador local”.

Un record a la família i amics, descansa en pau.

Fotografia xarxes socials Francesc Serralta

Articles relacionats