18.6 C
Gandia
Diumenge, 2 octubre, 2022

Restaurada l’alcassaba de la fortalesa del Castell de Bairén

– Finalitzen les obres de consolidació i museïtzació a l’alcassaba de la fortalesa del Castell de Bairén

– Així ho ha anunciat la regidora de Patrimoni històric, artístic i cultural, qui ha visitat aquest espai BIC per a comprovar l’estat de les actuacions arqueològiques.

– S’han netejat i restaurat els tres sectors excavats (latrina, cos de guàrdia i magatzems), i s’han reomplit amb arena i grava de colors per a clarificar la seua cronologia i si eren estances cobertes o descobertes.

– L’actuació s’ha portat endavant gràcies a l’ajuda parcial de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports per a la conservació i protecció dels béns immobles del Patrimoni Cultural de la CV.

La regidora de Patrimoni històric, artístic i cultural, Alícia Izquierdo, ha informat que les obres de consolidació i museïtzació realitzades a l’alcassaba de la fortalesa de Bairén han finalitzat.

Acompanyada de l’arqueòleg municipal, Joan Negre, a més del codirector de la intervenció, Pau Garcia-Borja, i els responsables de l’empresa adjudicatària, Construccions Bañuls, representats per la seua responsable Esther Boscá i el cap d’obra de la intervenció, Vicent Marí, va visitar dimecres passat aquest jaciment BIC (Bé d’Interés Cultural) per tal de conéixer en quina fase es trobaven les actuacions.

Restaurada lalcassaba de la fortalesa del Castell de Bairen

Al respecte, Izquierdo ha detallat que la intervenció arqueològica «ha consistit en la neteja i restauració dels tres sectors que havien sigut excavats de forma sistemàtica dins l’alcassaba: un conjunt d’estances amb latrina al sector nord, el cos de guàrdia a l’oest i l’àrea de magatzems a l’est».

Consolidades les estructures, s’han reomplit els espais excavats amb geotèxtils antiarrels (terra i graves de colors) que clarifiquen si es tracta d’espais coberts o descoberts, així com la seua cronologia, unes intervencions necessàries i obligatòries a totes les actuacions arqueològiques tant per millorar la comprensió dels espais per part de la gent que visita els jaciments com, sobretot, per la conservació de les antigues estructures.

Aquesta actuació ha comptat amb l’ajuda econòmica de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, qui ha contribuït amb una part de les despeses a través del seu programa d’ajudes per a la conservació i protecció dels béns immobles del Patrimoni Cultural de la Comunitat Valenciana.

Articles relacionats