26.5 C
Gandia
Dissabte, 25 maig, 2024

Gandia reafirma el seu treball pel reciclatge i en la lluita contra el canvi climàtic

· Gandia rep l’Iglú Verd pel seu compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic.

· Aquest guardó premia l’esforç de l’hostaleria local i del mateix consistori pel seu compromís amb la promoció del reciclatge responsable i la sostenibilitat mediambiental.

· Durant els dos mesos de durada de la campanya #MovimientoBanderasVerdes s’han aconseguit recuperar en la localitat 281.800 kg d’envasos de vidre.

· Un total de 144 restaurants, bars i quiosquets gandians van participar aquest estiu en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia i Ecovidrio.

El regidor de Serveis Bàsics, Miguel Ángel Picornell, va rebre ahir de mans del tècnic de zona d’Ecovidrio (entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a l’Estat), Manuel Sala, el guardó ‘Iglú Verd’ per superar el repte de recollida selectiva d’envasos de vidre amb 281.800 kg arreplegats, una acció emmarcada en la campanya #MovimientoBanderasVerdes que l’entitat va posar en marxa durant els mesos de juliol i agost i amb la qual van col·laborar un total de 144 restaurants, bars i quiosquets locals.

Sobre aquest reconeixement, Picornell va agrair la col·laboració dels establiments i de la ciutadania que han participat aquest estiu de manera activa en la campanya, i va reivindicar que amb aquestes xifres de reciclatge que espera que se superen el pròxim any “estem impulsant l’economia circular, una economia verda i sostenible” gràcies a la reutilització infinita d’un material com el vidre.

Cal recordar que ja en 2020, els ciutadans de Gandia van reciclar fins a 1.008.361 kg de residus d’envasos de vidre (13,3 kg/habitant). Amb més de 356 contenidors, en la localitat ja hi ha un iglú per cada 213 habitants.

Per la seua banda, Sala també va voler agrair la col·laboració sistemàtica de l’Ajuntament, del sector hostaler i de la ciutadania gandiana, i va destacar que la ciutat de “Gandia rep aquest distintiu perquè s’han complit els objectius que ens vam plantejar de recollida de vidre” amb aquestes 282 tones, xifra que representa “un 47% més que l’any passat”.

El propòsit d’aquesta iniciativa, que ha comptat amb la participació de 127 consistoris i més de 13.000 establiments del sector hostaler de fins a cinc comunitats autònomes (Balears, Catalunya, Comunitat Valenciana amb 39 municipis participants), i que ha premiat Gandia pel seu compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic, ha estat guardonar l’esforç de l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per la sostenibilitat durant l’estiu.

Articles relacionats