20.8 C
Gandia
Dimecres, 22 març, 2023

Grup Ubesol impulsa la vocació científica de les xiquetes amb un concurs en el qual participen més de 300 estudiants

– La companyia valenciana, referent del sector tèxtil i cosmètic per la seua gran aposta per la investigació, promou la igualtat d’oportunitats, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

– Grup Ubesol organitza, per segon any consecutiu, el concurs de dibuixos “Dones que van crear consciència” entre les escoles pròximes a les seues plantes, amb la finalitat d’animar a les xiquetes a veure en la ciència una gran opció de futur.

Segons la UNESCO, només 3 de cada 10 científics en el món són dones, per la qual cosa resulta fonamental celebrar aquest 11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, com una oportunitat per a crear consciència sobre la necessitat d’impulsar les carreres científiques entre les més xicotetes.

Amb aquest objectiu, la companyia va convidar als col·legis pròxims als seus tres centres de treball a Atzeneta d’Albaida (València), Ulldecona (Tarragona) i Sant Ferran d’Henares (Madrid) a participar en el concurs de dibuix “Dones que van crear consciència” sobre la figura de cèlebres científiques, el treball de les quals ha sigut invisibilitzat al llarg de la història. De manera que, si una sola xiqueta s’ha plantejat el seu futur en l’àmbit científic, ja consideren un èxit aquesta iniciativa.

Més de 300 alumnes i alumnes de 3r, 4t, 5é i 6é de primària de quatre col·legis; Verge dels Desemparats (Atzeneta d’Albaida); Covalta (Albaida), Elías Tormo (Albaida); i Marià Fortuny (Reus), han participat en aquesta iniciativa amb els seus originals dissenys.

La classe guanyadora rebrà un lot de llibres sobre la figura de dones que amb els seus treballs van contribuir al progrés de la ciència.

El concurs de dibuix s’ha replicat també entre les xiquetes i xiquets dels treballadors del grup, que s’han sumat a aquesta acció per a reforçar el missatge que el talent no té gènere.

Grup Ubesol compta amb un dels equips d’investigació més grans del sector amb 111 científiques, que exerceixen la seua labor en els departaments d’IDi, Desenvolupament de Producte, Materials i Qualitat i són excel·lents referents per a les futures generacions.

Visibilitzar la presència de dones en l’àmbit científic és clau per a progressar cap a la igualtat de gènere. Per això, la companyia realitza accions concretes, dins del seu pla de sostenibilitat, amb les quals contribueix a l’ODS 5 (Igualtat de Gènere), per a aconseguir així una societat en què el gènere no determine el futur de ningú.

Conscients que els canvis requereixen iniciatives conjuntes que puguen arribar més lluny, Grup Ubesol s’ha unit, un any més, a l’associació #NoMoreMatildas, com a mecenes de la campanya de microfinançament, que busca imprimir els llibres sobre cèlebres científiques silenciades i estendre el seu llegat a les futures generacions.

Articles relacionats