15.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

Gandia reafirma la seua vocació universitària

– Gandia i la UPV refermen el seu compromís amb la renovació de la Càtedra de turisme Intel·ligent

– Ambdues entitats també acorden la posada en marxa de l’Aula Gandia Escena Urbana destinada a fer valdre esdeveniments de caràcter cultural singulars

– José Manuel Prieto: “Amb aquests acords reafirmem la vocació universitària de la ciutat i projectem la imatge de Gandia internacionalment per ajudar al desenvolupament de noves oportunitats”

– José Esteban Capilla: “Les universitats no només han de col·laborar amb les administracions sinó que han de ser capaces de sumar al sector privat per establir sinergies que beneficien la ciutadania”

Gandia i la UPV reafirmen un any més el seu compromís amb el futur de la ciutat i la col·laboració entre les dues institucions. Així s’ha plasmat aquest matí en dos convenis de col·laboració que han estat signats per l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto i el rector Magnífic de la UPV, José Esteban Capilla.

Un acte on han estat presents la vicerectora d’ocupació i formació permanent de la UPV, Maria Dolores Salvador; els regidors de Turisme i Educació, Vicent Mascarell i Carmen Fuster, respectivament, així com representants del Campus i funcionaris dels departaments de l’Ajuntament que s’hi han implicat.

El primer dels acords és la renovació de la Càtedra “Gandia turisme intel·ligent” destinada a establir un marc de col·laboració per fomentar l’anàlisi, la investigació i la promoció d’activitats docents en relació amb el desenvolupament de la digitalització, la intel·ligència i la sostenibilitat de l’activitat turística per a la ciutat de Gandia. El conveni té una validesa de quatre anys i pot ser prorrogat per quatre més i està dotat amb una quantitat de 30.000 € anuals.

El segon document signat té com a objectiu la creació de l’Aula Gandia Escena Urbana que possibilitarà la promoció de la nostra ciutat a través de la celebració d’esdeveniments de caràcter cultural singulars, relacionats amb les arts de carrer, el cinema d’animació, així com la promoció de les festes i esdeveniments festius com a atractius turístics de la ciutat. El conveni té una validesa de quatre anys i pot ser prorrogat per quatre més i està dotat amb una quantitat de 15.000 € anuals.

Després de la signatura, José Manuel Prieto ha valorat la importància de l’aposta de la UPV per Gandia. Una aposta de la qual Prieto ha afirmat “es reforça cada vegada més i ara incorporem, a més de la Càtedra Gandia turisme intel·ligent”, la posada en marxa de l’Aula Gandia Escena Urbana per donar suport a iniciatives com Cortoons i altres accions futures per a reforçar “la vocació de Gandia com a ciutat universitària alhora que mantenim la col·laboració amb la Universitat Politècnica de València i projectem la imatge de Gandia internacionalment per ajudar al desenvolupament de noves oportunitats”.

Per part seua, José Esteban Capilla ha agraït la benvinguda i ha mantingut una primera reunió amb l’alcalde. “El Campus de Gandia té una sèrie de condicions que el fan molt atractiu per a estudiants internacionals i té una oferta acadèmica que és singular i característica” i ha afegit que les universitats són només han de col·laborar amb les administracions si no que han de ser capaces de sumar al sector privat per establir sinergies que beneficien totes les parts i la ciutadania en general.

Articles relacionats