20.9 C
Gandia
Dijous, 18 agost, 2022

Gandia: “Quinze comunitats de propietaris reben més de 600 mils euros per millorar en eficiència energètica i acústica”

· L’Ajuntament de Gandia, en col·laboració amb el Col·legi d’Administradors de Finques de la Safor i el Col·legi d’Arquitectes de la Safor, possibiliten l’arribada d’aquestes ajudes destinades a millorar les condicions d’eficiència energètica i acústica així com l’accessibilitat en zones comunes i particulars

· La iniciativa generarà més de 120 llocs de treball directes als quals se sumen els llocs de treball indirectes

· Diana Morant: “Gandia s’ha convertit en una ciutat referent en aquesta matèria, ja que hem estat una de les ciutats que més ajudes ha rebut”

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la regidora delegada d’Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria; acompanyades pel representant de Col·legi d’Administradors de Finques de la Safor, Juan Escrivà; i la presidenta del Col·legi d’Arquitectes de la Safor, Amelia Morant, han comparegut en roda de premsa per informar que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha concedit a Gandia 621.071 € que seran destinats a 15 comunitats de propietaris que així ho han sol·licitat i que permetran millorar les condicions d’eficiència energètica i acústica així com l’accessibilitat en zones comunes i particulars.

Morant ha recordat que la passada legislatura el Govern del Botànic ja va recuperar aquest tipus de línies d’actuació amb la intenció de canviar el model d’expansió de les ciutats. “Era un error créixer desmesuradament quan ja hi havia un parc d’habitatge necessitat d’aquest tipus d’actuacions. L’alternativa és dignificar els habitatges més antics o amb deficiències. Una mesura que també genera molts llocs de treball en el sector de la construcció”.

L’alcaldessa ha explicat que després de conéixer aquestes línies d’ajuts, el consistori es va posar en contacte amb els col·legis d’Administradors de Finques i d’Arquitectes per a treballar de manera col·lectiva amb els veïns perquè en primer lloc conegueren aquest tipus de subvencions i en segon lloc pogueren presentar els seus projectes.

“Gandia s’ha convertit en una ciutat referent en aquesta matèria, ja que hem estat una de les ciutats que més ajudes ha rebut” va explicar Morant qui ha informat que les ajudes afectaran 15 comunitats de veïns distribuïdes per tota la ciutat i la platja. D’aquesta manera, la Conselleria aporta el 30% de l’import de les actuacions mentre que els propietaris aporten la resta.

Un altre dels aspectes que s’han remarcat durant la roda de premsa és que aquesta iniciativa se suma a la de l’ARRUR de Raval i a les del Pla RENHATA pendent d’adjudicar. En total, i sense comptar aquesta última línia d’actuació, Gandia ha rebut 2,5 milions d’euros per rehabilitar habitatges, el que generarà més d’un 120 de llocs de treball directes als quals caldria sumar els indirectes.
L’alcaldessa ha volgut felicitar la Conselleria per la feina que està realitzant per canviar el model de depredació del territori alhora que es dignifiquen els habitatges de moltes famílies.

Per la seua banda, Amparo Victoria va recordar que el treball de regeneració urbana que s’han desenvolupat des de la passada legislatura estan donant els seus fruits. “Aquestes ajudes contribuiran a millorar els habitatges de la nostra ciutat perquè tots els seus habitants tinguen les mateixes oportunitats i un habitatge digne” “Hem aplicat l’ètica i la responsabilitat social en tots els àmbits i el nostre objectiu és aconseguir projectes i infraestructures que humanitzen els espais, milloren la qualitat de vida, l’accessibilitat i la seguretat, sempre respectant el medi ambient”. L’edil va recordar en aquest àmbit els 77 habitatges lliurats en el complex Simancas i va informar que ara s’estan abordant juntament amb la Direcció General d’Habitatge nous projectes a Santa Anna i Les Foies.

Juan Escrivà va voler reivindicar la tasca del col·lectiu d’Administradors de Finques Col·legiats. “Som garantia d’un treball ben fet i amb aquest tipus d’actuacions també pretenem aportar alguna cosa a la societat per a la seua millora. Això és un nou exemple de la col·laboració públic privada. Per a les comunitats de propietaris rebre més de 600.000 € en ajudes implica que hi haurà una inversió total de 2 milions d’euros que es tradueix en llocs de treball”.

Amelia Morant, va agrair al consistori la seua implicació i va reivindicar el conveni signat entre l’Ajuntament i el Col·legi d’Arquitectes de la Safor que ha permés la posada en marxa de moltes actuacions.

Finalment, l’alcaldessa va agrair el treball realitzat per l’Àrea d’Habitatge de l’Ajuntament de Gandia i la implicació tant dels Col·legis d’Administradors de Finques i d’Arquitectes. “Hem aconseguit involucrar els veïns de la seua mà i de realitzar un treball conjunt que millorarà la qualitat de vida de molts veïns de la ciutat” i va destacar la importància dels convenis col·legis d’Administradors de Finques i Arquitectes. “Són mesures bàsiques que ens permeten conéixer millor diverses realitats de la ciutat i posar en marxa iniciatives dirigides a solucionar problemes del dia a dia de la ciutadania”.

Articles relacionats