22.9 C
Gandia
Dilluns, 29 maig, 2023

El fonter Ivan Gomar es corona campió d’Espanya de Ciclocròs 

Sota un matí que començava amb la temperatura a 0 graus ha arrancat la primera jornada del Campionat d’Espanya de Ciclocròs de Pontevedra 2020, seu per segon any consecutiu d’aquesta competició. S’han repartit quinze mallots de campions nacionals en un dia en què finalment el sol ens ha acompanyat fins al final.

Les proves destinades als més joves, els ciclistes cadets, s’han disputat passades les tres de la vesprada. El desenllaç més emocionant, que el va signar la Comunitat Valenciana en la carrera cadet masculina, en la qual els seus corredors van ser els grans dominadors des de la mateixa eixida. El vencedor Iván Gómar ha alçat els braços després d’escapolir-se dels cinc ciclistes que han format cap de carrera al costat d’ell durant la major part de la prova. La plata ha sigut per a un altre corredor de la selecció taronja, Pau Martí, que ha sigut el més ràpid en l’esprint del grup per davant del gallec Iván Fernández, que va impedir el triple valencià després de superar també a l’esprint a Raúl Mira.

El ciclista de la Font d’En Carros, Iván Gomar es va proclamar  campió d’Espanya de ciclocròs en la categoria cadet després de la seua victòria inapel·lable a Pontevedra. Gomar va eixir des del primer metre de manera fulgurant acabant la primera volta en primera posició,  però en el segon gir el moixentí Pau Martí es va col·locar a roda fins a l’última volta on el fonter va donar el colp de gràcia i es va avançar uns metres del seu company d’equip fins a la meta on finalment li trauria 11 segons.

Va ser sens dubte una de les millors carreres de Gomar en la present temporada. L’any passat ja va deixar clar passat any que tenia opcions de fer coses importants, però els 100 participants que van córrer hui fent pressuposar que les coses en la jornada d’ahir serien complicades.

Lamentablement  Marc Mestre, de Beniarjó , va haver de retirar-se en la segona volta després d’estar la nit anterior vomitant. El jove corredor lamentava no haver estat en plenes condicions, ja que és un premi ser ací.

En dones, en la categoria cadet, la gandiana Alejandra Puente va acabar en la vint-i-quatrena posició, en una carrera que va ser dominada per les ciclistes  locals. La corredora Vania Rico del club la Grupeta de la Safor i actual campiona de la copa d’Espanya acaba en el lloc dotze.

Articles relacionats