17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Gandia posa en marxa les brigades de resposta ràpidav coordinades amb la policia de barri

– Operaris de parcs i jardins, manteniment i neteja es coordinaran amb la policia de barri i inspectors per intervindre a la via pública

– José Manuel Prieto: “Donarem canya a aquesta minoria d’incívics que no compleixen les normes alhora que despleguem tots els nostres recursos” 

Gandia Brigada de resposta rapida fotografia Alex Oltra 1

“Hem de respectar la nostra ciutat i tindre’n cura. L’Ajuntament té el paper més important i mobilitza tots els recursos econòmics i materials, però necessitem la col·laboració de la immensa majoria de la població per evitar que uns quants embruten el que és de tots” ha afirmat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto durant la presentació de la brigada de resposta ràpida on ha estat acompanyat pels regidors Miguel Ángel Picornell, Nacho Arnau i Alícia Izquierdo.

La primera autoritat ha informat que després d’una fase d’informació ara s’obri una etapa de “donar canya a aquesta minoria d’incívics que no compleixen les normes alhora que despleguem tots els nostres recursos”.

Durant la compareixença s’ha explicat que la brigada de resposta ràpida està formada per membres de les contractes municipals com són jardins, manteniment, neteja i on la Policia Local també tindrà un paper rellevant gràcies a la policia de barri que es coordinarà amb aquestes brigades. En aquest punt, Prieto ha recordat que la policia de barri incrementarà la seua presència amb una patrulla a la vesprada i que progressivament anirà ampliant la seua presència a tots els barris.

A més del desplegament dels operatius, de manera quinzenal es faran públiques les dades de sancions imposades per incompliment de l’Ordenança de Convivència. “Tenim un servei de recollida de trastos que funciona perfectament, però així i tot, els incívics s’entesten a convertir les zones de contenidors en una exposició de mobles vells. A aquest tipus de comportaments els donarem canya mentre premiarem la immensa majoria de ciutadans que sí que ens ajuden”.

Finalment, Prieto ha recordat que el pressupost d’aquestes contractes s’ha anat augmentant progressivament durant els darrers anys i que el ‘Pla Respecte’ és fruit d’aquesta important mobilització de recursos, però que necessita la col·laboració i la complicitat de tots els ciutadans.

Articles relacionats