21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Bloc i País celebra el seu II Congrés Nacional a Torrent i renova els seus òrgans de direcció

 

– Vicent Fernàndez Capilla ha estat triat com a Coordinador Nacional.

Bloc i País, corrent sobiranista de Més-Compromís (abans conegut com a Bloc Nacionalista Valencià), partit majoritari de la coalició Compromís, ha celebrat el seu II Congrés Nacional a Torrent (Horta Sud). El conclave ha reunit una representació nodrida de la militància del corrent i ha servit per a renovar les Ponències d’Estatuts i Política, així com el Secretariat Nacional.

En aquest sentit, Vicent Fernàndez Capilla (Oliva) ha estat triat com a Coordinador Nacional i d’Organització; Ricard Chulià (Torrent), com a Portaveu i Comunicació; Mònica Àlvaro (Vila-real), com a responsable d’Institucional; mentre que Laura Morant (Gandia), Amabel Palau (Borriana), Josep Miquel Tomàs (Crevillent), Mari Carme Ronda (Benissa) i Sergi Ferrús i Ferran Lloret (ambdós de Pedreguer) s’hi han incorporat també com a vocals.

D’altra banda, la Ponència Política ha reforçat l’aposta de Bloc i País pel sobiranisme, entés com el moviment polític que pot donar resposta als reptes que té plantejats el País Valencià en tots els àmbits. Des d’una perspectiva social, nacional, ambiental o feminista, entre d’altres, el sobiranisme, segons l’entén BiP, és la clau que lliga totes les lluites que han de fer progressar la societat valenciana.

El II Congrés Nacional de Bloc i País ha comptat també amb la participació de Pau Alabajos, portaveu de Compromís a Torrent i que hi exercia com a amfitrió; Maria Fajardo, Portaveu de Compromís a Vila-real i representant de la candidatura Coratge, que es va presentar en el darrer Congrés Nacional del BLOC com a alternativa a la direcció actual, així com amb Josep Barberà, president d’Esquerra Republicana del País Valencià, qui ha fet una crida a la unitat de tots els sobiranistes en una lluita coordinada per uns objectius comuns i compartits.

Articles relacionats