20.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Gandia organitza “Recuperar espais”

–  Gandia organitza les primeres Jornades d’Urbanisme “Recuperar espais”

• El 30 de setembre, de 9 a 13.30 h, a Foment AIC, experts en diferents disciplines urbanístiques de Gandia i d’altres ciutats intercanviaran experiències i reflexionaran sobre la necessitat de recuperar i caminar cap a un espai urbà amable, participatiu, saludable, de gènere, sostenible i cuidador del benestar de les persones.

• La jornada és oberta, però l’aforament és limitat per raons de seguretat. Per això, es podrà seguir en streaming a la nova pàgina Facebook d’Urbanisme Gandia.

• Josep Alandete: “Des de l’Urbanisme també volem reflexionar sobre el que som i volem ser pel que fa a l’ús de l’espai urbà per part de la ciutadania”.

El vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, acompanyat de José Manuel Luís, sociòleg urbà i organitzador, ha presentat aquest matí la I Jornada d’Urbanisme “Recuperar espais”, que tindrà lloc el dimecres pròxim, 30 de setembre, de 9 a 13.30 h, a Foment.

Des d’Urbanisme també volem reflexionar sobre el que som i volem ser pel que fa a l’ús de l’espai urbà per part de la ciutadania. La pandèmia ha permès accelerar la recuperació dels espais per a les persones, fonamental per a la socialització i fer de Gandia una ciutat amable, saludable, sostenible, participativa, de gènere, que té cura pel benestar de la seua gent. També des del punt de vista urbanístic. Recuperen els espais per al veïnat i aconseguim un valor afegit que mostrar al visitant...”.

Alandete ha explicat que és voluntat del govern local incidir en la recuperació dels espais urbans, tal com s’ha fet recentment a la primera línia de la platja, o amb la finalització de la conversió en zona de vianants del Centre Històric i una part del Raval, iniciada fa dècades “i que fa del Centre Històric un espai on els usos comercials, l’hostaleria, el patrimoni… estan integrants en un sol i on la mobilitat sostenible té un paper protagonista”. També s’hi ha actuat en aquest sentit a molts barris de la ciutat (Beniopa, Benipeixcar, el Grau, Corea…), amb la prolongació del passeig Germanies, els itineraris a peu (la Xarxa de Sendes Urbanes de Gandia) o el passeig del riu Serpis, entre altres exemples.

La Jornada, segons l’organitzador, té un doble enfocament: “D’una banda, actuacions que estan fent-se en Gandia, exposant-les a les reflexions d’altres professionals. Aprendre d’altres models i actuacions en les quals tots els ponents han participat… I, d’altra, ha de ser analítica i reflexiva per tal de veure les limitacions, aprendre de les errades des d’un punt de vista reflexiu, perquè evidentment l’urbanisme té unes limitacions”.

Gandia Recuperant Espais 1

La jornada és oberta al públic, però l’aforament serà limitat per raons de seguretat enfront de la Covid-19. No obstant això, es podrà seguir en estreaming a través de la nova pàgina Facebook d’Urbanisme Gandia, on també s’hi podran veure amb posterioritat les diferents xarrades i debats.

Articles relacionats