18.9 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

Gandia comptarà amb una obra d’art urbà de DiegoAs

– DiegoAS va ser el millor muralista d’art urbà del món en 2021, per la seua obra “Juli Cèsar”

Diego Anido Seijas, conegut al món de l’art sota el pseudònim DiegoAS, va realitzar el 2021 el conegut grafiti del Juli Cèsar, a la paret mitgera d’un edifici que hi ha davant la muralla de Lugo; aquest mural artístic va ser triat com a número u de 2021 en la votació organitzada per la prestigiosa comunitat Street Art Cities.

DiegoAS, natural de Lugo, porta pintant grafiti o art urbà al carrer fa més de quinze anys, realitzant obres a la seua ciutat i en altres punts d’Espanya, com ara Oviedo, Màlaga, Madrid, Barcelona, Granada i, fins i tot, Porto. Entre altres reconeixements, trobem:

• Millor grafiti del mes d’agost de 2021, triat per la plataforma digital Street Art Cities.
• Co-campió de la lliga grafiti en les Grafiti Battles Spain 2021, per la plataforma digital @lignacionadelgrafiti.
• Primer premi a Amarte Burela 2019, organitzat pel Concello de Burela.
• Segon premi a Galícia Crea 2015-2016, organitzat per la Xunta de Galícia.

DiegoAS està format en el camp de les arts gràfiques, així com en el camp de la serigrafia i el gravat artístic superior, amb sis anys treballant en el món de la impressió digital (retolació i altres formats del sector); a més a més, pinta en altres formats com ara quadres o altres suports en l’estudi i amb diferents tècniques.

S’han fet ressò de la seua trajectòria i de la seua victòria en l’àmbit mundial els diferents mitjans de comunicació, de diversos àmbits territorials, i dedicats a diferents vessants i matèries, entre els quals  destaquem  National GeographicInformativos TelecincoEuropapress, El Viajero de El País, Expansión o Esquire.

Mural Juli Cesar de DiegoAs 1
Mural ‘Juli Cèsar’ de DiegoAs

Sens dubte, la seua obra “Juli Cèsar” l’ha catapultat a la fama més mundial, assolint els seus mèrits aconseguits al llarg dels anys de dedicació i experiència.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Gandia, a través del departament de Turisme i Platges, vol que aquest artista multidisciplinari i de plena actualitat elabore un mural artístic i monumental per a la ciutat, en el marc de les celebracions de l’Any Jubilar, que finalitza aquest octubre de 2022.

Es tracta de portar a terme una operativa de dinamització turística, més enllà dels mateixos seguidors que comporta aquest tipus de moviment artístic i urbà, valorant, a més, una figura vinculada a la família Borja, que serà el motiu central del mural.

En definitiva, es crearà una obra artística per a Gandia, singular, pròpia, vinculada a la nostra història, i que causarà impacte en el públic. En breu, es coneixeran més dades sobre la ubicació d’aquest mural.

Articles relacionats