18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Ford i UGT pacten una regulació temporal que afecta a 270 treballadors de la planta d’Almussafes

El Comitè d’Empresa de Ford en la planta d’Almussafes ha ratificat l’acord entre la direccio i el sindicat UGT, per a aplicar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que afectarà a un total de 270 treballadors fixos de la planta de motors de la factoria. Com a conseqüència, fins a abril de 2018 aquest departament quedarà amb un únic torn a mitja jornada en lloc de dos.

Concretament, l’ERTO afecta a 270 empleats de la plantilla fixa i començarà a aplicar-se divendres 31 de març fins a abril de 2018. Per al pròxim mes, Ford estableix tres dies d’aturs en els quals la planta de motors deixarà de produir, que seran quatre al maig i sis al juny.

Seguidament, a partir de l’última setmana de juny i fins al 30 d’abril de 2018, la planta de motors de Ford Almussafes es mantindrà amb un únic torn de producció, al 50 per cent, per la qual cosa els treballadors estaran actius a mitja jornada i s’alternaran cada dues setmanes sota un expedient rotatiu.

La previsió d’UGT és que a partir de maig de 2018 el nou model de motor Maverick que llançarà Ford tinga “suficient càrrega de treball” i permeta reincorporar a tota la plantilla fixa. De fet, aquesta mesura tracta de garantir l’ocupació davant la baixada de producció que s’espera en la planta una vegada finalitzat el conveni amb Jaguar LandRover.

No obstant açò, Intersindical en un comunicat s’ha mostrat en contra de l’aplicació del ERTO “pels beneficis de centenars de milions d’euros que acumula Ford Almussafes, nomes els tres últims anys i els 1.200 milions de beneficis que va obtenir Ford Europa el passat 2016”.

“Diem ‘no’ a aquest ERTO perquè en Ford Almussafes no sobra ningú, per contra entenem que, avui més que mai, són necessàries contractacions per a rebaixar una càrrega de treball inaguantable i que està afectant de manera molt important a la salut de la plantilla”, ha assenyalat el sindicat.

Així mateix, consideren que les persones afectades per aquest ERTO veuran complementat només el 80% del seu salari, amb la pèrdua salarial que suposa, al mateix temps que critiquen que amb aquesta mesura “ni tan sols garanteixen el manteniment de la plantilla actual”. “Considerem injustificableque una empresa amb aquests milionaris beneficis no complemente els salaris al 100%, més quan l’administració pública pagarà la major part del salari de les treballadores i treballadors que patisquen aquest ERTO”, ha reprovat.

Davant aquest escenari, Intersindical proposa que el Comitè d’empresa rebutge la proposta i negocie “un nou acord per a solucionar la falta temporal de producció en Motors”. Al seu judici, el nou acord “hauria de passar per noves contractacions per a BAO (sobretot Muntatge) i perquè l’excedent de plantilla de Motors baixe a reforçar les línies i així rebaixar la sobrecàrrega de treball en fabricació de vehicles”.

Articles relacionats