10.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Economia destina més de dos milions a la millora de les àrees industrials de la Safor

La Conselleria d’Economia Sostenible, a través de l’IVACE, ha anunciat als alcaldes de la Safor la convocatòria d’ajudes per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en els polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics en el marc del seu pla de reindustrialització previst per al període 2017-2019. En total, es destinaran 2.215.000 euros per a la comarca de la Safor, que és una de les afectades per la convocatòria d’enguany. Així ho han anunciat el Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafael Climent, i la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, Júlia Company, en la reunió que han mantingut este divendres amb els alcaldes de la Safor a l’Ajuntament de Tavernes.

Aquestes ajudes van dirigides als ajuntaments a millorar la qualitat de les seues Àrees Empresarials, amb la finalitat d’adaptar-les a les necessitats actuals i aconseguir que el teixit productiu guanye en competitivitat i valor afegit.

Per al conseller, “esta era una reivindicació dels propis ajuntaments i dels empresaris i empresàries. Som conscients de la importància de la qualitat del sòl industrial per a l’atracció d’inversions i per a la consolidació i creació d’empreses, i llocs de treball de qualitat, en la comarca”.

La directora general, Júlia Company, ha explicat en què consisteixen les ajudes. A través d’aquesta convocatòria, l’IVACE dóna suport a la implantació de fibra òptica i altres telecomunicacions, la millora del transport públic (carril bici, passarel·les vianants etc.), l’ampliació o creació de depuradores, les millores d’enllumenat públic, generació d’energia renovable i zones verdes, la implantació d’ecoparcs, així com la millora de subministraments d’aigua i gas.

Climent ha destacat que “siguen els propis ajuntaments, de connivència amb les associacions empresarials, els que marquen les seues prioritats en aquest aspecte i presenten les seues propostes de millora a l’IVACE, que les estudiarà i valorarà”.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha agraït “la proximitat del conseller per vindre a explicar el decret i l’ordre d’ajudes als polígons industrials a tots els municipis de la comarca, que posa de manifest una nova manera de treballar  més pròxima als ajuntaments i als municipis, no com passava abans, quan reunir-te amb els alts càrrecs de la Generalitat era impossible”.

Les sol·licituds d’ajudes es podran presentar de forma telemàtica davant l’IVACE fins al 19 d’abril, i els projectes que es pretenguen subvencionar hauran d’estar finalitzats a 31 de desembre d’enguany. 

Articles relacionats