11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Ford-Almussafes i UGT acorden un expedient de regulació amb el 80% del salari brut

La direcció de Ford Almussafes ha arribat aquest dilluns a un acord amb UGT -sindicat majoritari en la factoria valenciana- per a escometre un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) en les mateixes condicions que es van negociar per a l’últim ERTO que va finalitzar al juliol: l’empresa completarà el 80% del salari brut i el 100% de les pagues, vacances i antiguitat dels treballadors.

L’acord, que ha sigut rebutjat per la resta de sindicats, s’ha signat la vesprada d’este dilluns a les 15.00 hores, segons ha avançat el secretari general d’UGT en la planta, Carlos Faubel.

El pacte contempla també que les parades de producció en els dies 10, 11 i 12 d’octubre per als torns diürns i el 9, 10 i 18 d’octubre per al torn de nit seran declarats com a ‘jornades industrials’ -vacances- tal com arreplega el conveni pactat en 2007.

L’ERTO estableix parades de producció de nou dies en la planta de vehicles i 13 dies en la planta de motors, que es portaran des d’aquest divendres 9 de novembre fins al 31 de gener de 2019, davant la baixada de vendes que afronta la companyia.

En aquest context, la multinacional nord-americana va avançar el passat mes d’octubre plans d’ajust nord-americà per a totes les seues fàbriques a Europa, on analitzarà la situació “planta per planta” per a reduir costos amb l’objectiu de “tornar a ser rendible a partir de 2019”.

Articles relacionats