FISCALIA ACORDA INVESTIGAR LES PRESUMPTES IRREGULARITATS EN L’EXECUCIÓ DEL POLÍGON SANXO LLOP

La Fiscalia Provincial ha vist indicis de delicte en el procés d’urbanització del polígon Sanxo LLop de Gandia i ha acordat obrir investigació penal després de la denúncia d’un propietari per presumptes irregularitats en el procés de reparcel·lació tant per part de l’Ajuntament com de l’agent urbanitzador Aprusa.

El conflicte té el seu origen en 2006 quan els propietaris afectats cediren terrenys per a un polígon que anava a acollir el nou hospital Francesc de Borja. Ara l’obra, sobre una superfície 300.000 metres quadrats i un cost de 30 milions d’euros, està inacabada i paralitzada, tot i que els propietaris han fet front a les seues obligacions, bé amb diners o amb terrenys.

 

Els afectats consideren que l’Ajuntament de Gandia ha pogut afavorir a l’urbanitzador, Aprusa, amb les reparcel·lacions, compra de terrenys amb diners públics, pròrrogues en l’execució, entre altres decisions. A més, tot i estar les obres inacabades, l’empresa pública de Gandia té un deute reconegut amb l’urbanitzador de nou milions.

Esta setmana s’ha celebrat una junta de portaveus específica sobre el conflicte del polígon Sanxo LLop, a instàncies del PP, i on esta formació sospita que hi ha pogut haver unan apropiació indeguda de terreny per part de l’agent urbanitzador. No obstant, en esta junta el Govern local va informar de que la inscripció dels vials en el patrimoni municipal la va efectuar el PP quan era govern, així com una de les dures pròrrogues que se li han concedit a l’urbanitzador.

 

 

 

Et Pot Interessar