20.2 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Fira del Motor de Gandia: Els visitants de fora de la comarca representen un 47% del total

• Les dades, facilitades per l’associació de concessionaris de la fira, demostren que la novena edició està més que consolidada i ja és un referent.

• A falta de tancar les operacions en els pròxims mesos, tot indica que les vendes se situen en xifres similars a les de 2019, a pesar que el mercat global ha caigut un 51% per circumstàncies externes.

• La facturació augmenta lleugerament, gràcies sobretot a l’espenta dels vehicles híbrids endollables i alguns models elèctrics.

• La Fira de la Mobilitat Sostenible a Fira Mercat Gandia també ha sigut un èxit de vendes de bicicletes i patinets, així com d’assistència a les xarrades oferides i a l’Oficina de Projectes Europeus.

• El comerç i l’hostaleria també han notat l’afluència de milers de persones durant un cap de setmana d’oratge gairebé d’estiu.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i la regidora de Polítiques econòmiques i Comerç, Vicenta Ferrer, ha volgut fer un primer balanç de la novena edició de Fira Motor Gandia, la qual tornava a realitzar-se el cap de setmana passat després de dos anys a causa de la pandèmia.

Fira Motor Gandia fotografia N. Frances 1

L’alcalde ha assegurat que Fira Motor Gandia 2022 ha estat «molt beneficiosa per a la recuperació del pols del teixit econòmic i productiu de la ciutat; hem aconseguit aquest objectiu, sobretot en el sector del motor, que dona més de 1.200 llocs de treball directes en el conjunt de la comarca. La idea és perseverar en aquest camí, perquè pensem que esdeveniments com la Fira del Motor són positius per l’efecte multiplicador en visites i xifres econòmiques que tenen en retorn per a la ciutat. I crec que ha quedat demostrat que, en aquesta línia de generació d’oportunitats, Gandia marca el camí».

Així, amb les dades facilitades per l’associació de concessionaris de Fira Motor Gandia i tenint en compte que moltes operacions es tancaran en els pròxims mesos, «es pot dir que ha estat un èxit tant d’afluència com de vendes. Sens dubte, un revulsiu importantíssim per a un dels sectors més castigats per les diferents crisis econòmiques que estem vivint els darrers anys. També per al comerç i l’hostaleria de la ciutat, que han tingut molt de treball, acompanyats de l’oratge estiuenc que hem pogut gaudir per fi».

Però sens dubte, una de les dades més destacades és la que fa referència a la procedència dels visitants-compradors, ja que aproximadament un 47% procedien d’altres territoris més enllà de la Safor, duplicant les xifres del 2019 (23%). «Això vol dir que Fira Motor Gandia ja està consolidada i és un referent més enllà de la nostra comarca. Continuarem treballant en aquesta línia apostant, a més, per convertir Gandia en un model de mobilitat i energètic molt més sostenible i verd».

Fira Motor Gandia fotografia N. Frances 2

A falta de tancar les operacions en els pròxims mesos, tot indica que les vendes se situen en xifres similars a les de 2019, a pesar que el mercat global ha caigut un 51% per circumstàncies externes. La facturació augmenta lleugerament, gràcies sobretot a l’espenta dels vehicles híbrids endollables i alguns models elèctrics.

La Fira de la Mobilitat Sostenible a Fira Mercat Gandia també ha sigut un èxit de vendes de bicicletes i patinets, així com d’assistència a les xarrades oferides i a l’Oficina de Projectes Europeus.

Articles relacionats