20.2 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Tavernes de la Valldigna acull “Musiescola” una trobada musical i escolar

 

-La trobada a Tavernes de la Valldigna serà aquest pròxim 11 de maig

MUSIESCOLA és una trobada musical i escolar on participen aquest curs al voltant de 60 escoles, 3000 alumnes i 300 mestres d’Educació Primària provinents de centres educatius de diversos indrets valencians.

Aquesta experiència va nàixer en 2014 arran de la iniciativa d’alguns mestres de música de la Valldigna que, amb il·lusió i entusiasme, volien dedicar molts esforços per a dur a terme una jornada de convivència musical escolar.

Els centres participants pretenien d’aquesta manera fer un treball divulgatiu, obrint les portes de l’escola i les de les aules de música a tota la comunitat educativa, i eixir al carrer per a donar a conéixer la seua tasca i la importància que li correspon a la música i a l’educació musical per a una formació integral de l’alumnat.

Aquesta experiència ha crescut des que va començar, duplicant el nombre de participants edició rere edició, i aquest curs se celebrarà la cinquena edició augmentant el nombre total de participants exponencialment.

Musiescola VII vol traure de nou la música, després d’aquests dos anys de pandèmia. El curs passat es va adaptar la representació a cada escola, però enguany es tornem a trobar i traure les aules al carrer per a donar a conéixer a tothom (a pares, alumnes, altres centres educatius, empreses, institucions locals, associacions, ONG .., etc.) moltes de les coses que es fan als centres educatius, reivindicant així el valor i la importància que té l’Educació musical i la música en la formació de l’alumnat i en la societat actual; i perquè no, el treball que fan els mestres i els/les alumnes a l’escola cada dia connectant la societat amb les escoles.”

Sobre la base que la música té efectes àmpliament positius en l’aprenentatge, la motivació, les emocions, la convivència, la inclusió i el comportament en general, proposem una nova TROBADA d’alumnes i mestres de centres d’Educació primària amb la finalitat de conviure durant un dia per a dur a terme diferents propostes musicals de manera col·laborativa i interdisciplinari. És a dir, una jornada d’agermanament musical on els alumnes dels diferents centres realitzen diferents activitats musicals per diferents espais d’una localitat participant activament.
Aquesta trobada es converteix així en un “concert itinerant” pels carrers de les localitats, a càrrec de l’alumnat de les escoles participants, que mostren propostes musicals a la ciutat fent dels carrers un escenari obert i festiu.

Es pretén donar a conéixer tot el que es pot aconseguir amb alumnes de qualsevol condició social, cultural i nivell acadèmic de diferents localitats col·laborant entre elles i ells.

Enguany se celebra la setena edició amb el títol “Arrels de diversitat” on es facen valdre els diferents tipus de diversitat existent; des de l’afectiva-sexual, la lingüística, cultural, ètnica, distintes formes de veure el món. Volem una societat igualitària on tots i totes tinguen les mateixes oportunitats.

De nou comptaran amb l’orquestra la Pato que ajudarà a interpretar cançons de Zoo, Izal, La Fúmiga, El diluvi o Samanta a les que s’ha adaptat la lletra a la temàtica de la trobada. El percussionista Rafa Navarro, que ha preparat una batucada amb instruments reciclats. Enric Pizzà portarà una proposta de percussió corporal molt divertida, amb Joan Pons es farà un Gamenal, un conte musicat inspirat en Indonèsia. La nota creativa anirà a càrrec de Vicent Tormo i la seua proposta de Soundpainting que es crearà en el mateix moment que s’interprete. Entre altres activitats, hi haurà una dansà, un cant comú tranformant la popular Malaguenya de Barxeta en un cant a la diversitat sexual, i en l’apartat d’homenatges Tavernes ho farà amb el grup local L’Ajunt de la Bota, Castelló amb Pep Gimeno Botifarra i Algemesí amb el grup Nius.

Cal remarcar que per a la realització del musical s’ha comptat amb la col·laboració d’alumnat de la Universitat de València.

Totes aquestes activitats s’han preparat durant el curs escolar i la trobada suposa la cirereta del pastís per concloure el treball que s’ha realitzat durant tot el curs escolar.

Les seus i dates de la trobada són:

Tavernes de la Valldigna, l’11 de maig

Castelló el 18 de maig

Algemesí (que s’estrena com a seu) el 26 de maig

La web de musiescola és: http://musiescola.wixsite.com/musiescola

Articles relacionats