FELIPE GONZÁLEZ NO HA ENTÉS QUE ELS TEMPS ESTAN CANVIANT

G. CABANILLES           

Entre molts altres motius, l’expresident del Govern Felipe González ha desaconsellat al PSOE pactar amb Podemos perquè la formació del cercle és «liquidacionista», és a dir, disconforme amb l’actual forma que té d’organitzar-se la societat espanyola, i a més vol fer desaparèixer al PSOE. González hauria d’explicar, abans que res, si el paper que està jugant en este procés per conformar govern el juga a motu proprio, de forma altruista, per una inevitable vocació de servei públic, o per encàrrec d’agú. I si és per encàrrec, de qui prové l’encàrrec? Dels immobilistes del seu partit? De les multinacionals? De la Casa Reial?

No s’entén que un expresident darrerament acostumat a navegar en iot ben acompanyat i ben proveït, abandone de cop la seua vida plaentera per llançar-se de forma desesperada a intentar impedir un pacte del seu partit amb Podemos, com si fóra una missió universal o divina. Ningú diria que les seus primeres reunions amb el PSOE eren clandestines i a l’estranger. Llavors, qui estava considerat un perill per a Espanya era el PSOE, i per sort es van equivocar.

No estic del tot convençut que els votants socialistes i les bases del PSOE pensen com l’expresident. L’únic expresident del PP, José María Aznar, està capficat en la mateixa causa i amb la mateixa intensitat, però en el seu cas és natural. 

No entén que els temps estan canviant. Eixe és el vertader perill, i més venint de Felipe González. 

El bescantat deute públic. Sí o no?