19.3 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

FAES va participar a la reunió d’associacions empresarials territorials

 

L’Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM) va organitzar una trobada amb representants de les entitats empresarials comarcals i intersectorials de la Comunitat Valenciana que va tindre lloc a Canet d’en Berenguer. 

A la cita, a més de la presidenta de l’associació comarcal, Cristina Plumed, van acudir representants de la Federació d’Associacions d’Empresaris de La Safor (FAES), de l’Associació d’Empresaris d’Ibi i comarca (IBIAE), de la Federació Empresarial Comarcal de l’Alt Palància (FECAP), de la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL) i de la Federació Empresarial Alcoià-Comtat (FEDAC).

Un dels assumptes que es van tractar en aquesta trobada va ser la falta de perfils professionals i de formació professional en les àrees que més demanda té cada territori, un tema que preocupa als representants empresarials.

Com van assegurar, “no es tracta d’un fet aïllat perquè és un problema comú en tots els sectors i en tots els territoris, per la qual cosa la preocupació és màxima i, a pesar que aquestes entitats participen en diversos consells territorials, esperen que aquests funcionen amb major agilitat i es puguen posar en marxa accions a curt termini per a solucionar aquest problema.

Durant la trobada, a més, també es va parlar sobre el funcionament dels pactes territorials en cada comarca, a més de comentar-se les diferents accions que organitza cadascuna d’aquestes associacions amb la finalitat de posar-les en comú i aprendre i compartir sinergies entre elles.

Finalment, també es va parlar de la reunió que els representants de la Plataforma per la Reindustrialització Territorial (COEVALFEDACIBIAE) va dur a terme el mes de juliol passat amb el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, amb la finalitat de traslladar-li propostes que pogueren incloure’s en els pressupostos de la Generalitat Valenciana 2023 que està elaborant el Consell.

En aquesta trobada amb Climent, entre altres assumptes, es va parlar de la necessitat d’ampliar les ajudes que la Conselleria ofereix a les associacions comarcals i intersectorials, la posada en marxa dels Agents de Proximitat en aquestes entitats que servisca com a punt de connexió directa entre aquestes i l’administració autonòmica, o la creació d’una línia d’ajudes que permeta a les empreses renovar les seues pòlisses d’assegurança donats els problemes que estan patint per a dur-ho a terme davant les noves exigències normatives.

Finalment també es va tractar l’èxit de la primera trobada entre Clients-Proveïdors de la Comunitat Valenciana, celebrat a Ibi, així com la intenció de dur a terme una segona edició, al febrer, a la comarca de La Safor, per al qual també es va sol·licitar una major ajuda econòmica per part de la Conselleria.

Articles relacionats