19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

Oliva Turisme millora l’accessibilitat i inclusivitat de la seua web

• Aquestes millores s’implementen per a beneficiar a persones amb diferents condicions mèdiques i cognitives que es poden veure afectades amb les estructures tradicionals de les pàgines electròniques.

• Kino Calafat, regidor de Turisme i Platges d’Oliva assegura que des del seu departament s’aposta per un “turisme inclusiu i accessible, per això la nostra web, que és el principal aparador, i ha de complir amb aquests objectius”.

El Departament de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva ha incorporat una eina d’accessibilitat al seu web, amb la qual les persones amb discapacitat o dificultats lectores podran utilitzar el portal digital més fàcilment. A partir d’ara, aquesta eina farà possible una web més ràpida, intuïtiva, de millor qualitat i accessible.

Disposarà de recursos d’àudio, contrastos de llum, canvis de color, canvi en la grandària de les fonts i altres eines que aporten accessibilitat a la informació en línia proporcionada.

Sens dubte, aquest era un pas necessari amb tots els veïns i veïnes, visitants i turistes d’Oliva per a facilitar-los l’accés i la navegació en línia. “Això ens permetrà avançar en un municipi inclusiu, sumat als recursos i ajudes amb les quals ja comptava el departament per a ajudar en l’accessibilitat de totes les persones”, ha afirmat Kino Calafat, regidor de Turisme i Platges d’Oliva.

Nous serveis del web

Per a utilitzar aquestes funcionalitats, els usuaris han de pressionar un botó amb una icona que representa l’accessibilitat, situat a la cantonada inferior dreta. Ací podran trobar tots els ajustos esmentats anteriorment i personalitzar la pàgina web d’acord amb les seues necessitats. En el cas de les persones que no poden usar el ratolí, poden arribar al botó amb l’ús del teclat. L’ajuda que presta aquesta eina es basa en els següents punts:

Ajustos de veu i navegació: l’adaptació de la pantalla al lector, permetre navegar pel lloc web sense el ratolí (usant els números o fletxes del teclat), detindre el parpelleig dels elements en moviment, lector de text i comandaments de veu (necessari tindre el micròfon habilitat per als navegadors web).

Ajust de color: permet personalitzar el color del fons, de capçaleres o del contingut per a les persones dicromàtiques o amb sensibilitat visual, a més d’opció monocromàtica o de canvi de contrast.

Ajust de contingut: canvi de la grandària de la lletra i de l’espai entre línies i entre lletres i de la grandària i el color del cursor. D’altra banda, permetrà ampliar els continguts seleccionats per la persona usuària (lupa), la descripció d’imatges, ressaltar títols o enllaços i un teclat virtual.

Aquesta nova eina ja està disponible per al seu ús en navegadors PC i telèfons mòbils, ja que el web d’Oliva Turisme disposa d’un disseny que s’adapta al dispositiu de l’usuari o usuària.

Articles relacionats