14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

FAES manté reunió de treball amb la Secretària Autonòmica d’Economia

FAES es reuneix a Gandia amb la secretària autonòmica d’Economia per a continuar avançant en millores per als empresaris de la Safor

La secretària autonòmica d’Economia sostenible, Sectors productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, ha mantingut una trobada aquest migdia amb membres de la Junta Directiva de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor presidit pel nostre president, Miguel Todolí, en el qual s’han posat en comú temes d’interés per als empresaris de la comarca.

Una jornada que ha tingut lloc a l’Hotel Bayren de la platja de Gandia i en la qual els assistents han pogut exposar qüestions i consultes a la secretària autonòmica a qui se li ha felicitat pel seu nomenament.

Rebeca Torró ha assegurat que aquest tipus de trobades són «molt importants. Vaig conéixer la *Federació en la meua etapa com a directora general d’Habitatge i estic encantada de tornar perquè són uns empresaris molt emprenedors». En aquest sentit, ha destacat que «tots hem arribat a la mateixa conclusió, administració i sectors productius han de coordinar-se i cooperar perquè les coses avancen. I això els empresaris de FAES ho han tingut clar des del primer moment; han col·laborat amb la Generalitat, Conselleria i continuarem treballant en aquesta línia».

Durant la reunió s’han abordat qüestions com l’última hora de Sancho Llop, sobre la qual ha recalcat «hi ha una subestació elèctrica pendent que, ara mateix, està en exposició pública». Però, des de l’administració, «treballarem per a retallar els terminis al màxim amb l’objectiu que aquesta subestació que reclamen siga una realitat molt prompte. Estic pendent dels expedients perquè puguem agilitar els tràmits».
També, s’ha referit a la nova Llei d’Àrees Industrials que «ara desenvoluparem amb el nou reglament. Així mateix, hi ha diverses línies d’ajuda a les pimes de les quals la Safor ha rebut 900.000 euros perquè aquestes petites i mitjanes empreses puguen continuar creixent».

Sobre aquest últim punt, s’ha pronunciat el president de FAES, Miguel Todolí. «Des del nostre grup de treball específic sobre Àrees Industrials i la nostra participació en la Comissió d’Indústria i àrees industrials de la CEV, hem aportat les nostres propostes i experiències i hem tingut l’oportunitat de participar activament en l’avantprojecte de la Llei de Gestió, Promoció i Modernització de les Àrees Industrials, encara en via de desenvolupament normatiu».

«Els alcaldes i membres de l’àrea van consensuar un document que va recollir les necessitats de la comarca i un pressupost per a iniciar el tràmit d’una subestació d’energia, entregat el passat 20 de novembre de 2018. Van coincidir en la importància de realitzar una petició a curt termini de les necessitats energètiques de la Safor i sol·licitar que la nostra proposta fora inclosa en el pla d’inversions de la Conselleria d’Energia per a 2019. El resultat d’aquestes reunions va ser la redacció del ‘Pla Directori d’Energia de la comarca de la Safor’ que es va presentar a l’abril en una sessió de treball», ha argumentat Miguel Todolí.

Des de FAES coincidim amb la secretària autonòmica en aquesta aposta per la col·laboració pública privada, «és important establir una comunicació fluida amb l’administració per a aconseguir ser una comarca amb totes les necessitats en infraestructures cobertes, així com mantindre una col·laboració fluida per totes dues parts».

Articles relacionats