12.5 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Es crearan 16 llocs de treball amb el impuls de les Clàusules Socials del Govern de Gandia

Creu Roja de Gandia i STV Gestión signen un acord per formar i donar feina a 16 persones

· L’acord ha estat possible gràcies a l’impuls de les Clàusules Socials des del govern municipal destinades al fet que les contractes públiques de la ciutat tinguen en compte diferents aspectes destinats a l’ajuda als més necessitats o a millorar el medi ambient

La seu de Creu Roja de Gandia ha acollit aquest migdia la signatura d’un conveni pioner a la nostra ciutat entre la Creu Roja i l’empresa STV Gestión, responsable del manteniment dels parcs i jardins de la ciutat.

Aquest acord ha estat possible gràcies a l’impuls que des del consistori s’ha donat des de 2016 a les conegudes com Clàusules Socials destinades al fet que les contractes públiques de la ciutat tinguen en compte diferents aspectes destinats a l’ajuda als més necessitats o millorar el medi ambient.

L’acord possibilitarà que un total de 16 persones procedents del Pla d’Ocupació de l’Assemblea Local de Gandia, amb dificultats per integrar-se al mercat laboral, puguen treballar en el servei de parcs i jardins durant els pròxims mesos alhora que reben una formació i titulació.

En primer lloc, Juan Alcántara ha volgut agrair a la Creu Roja i l’Ajuntament de Gandia l’oportunitat de “poder complir amb els nostres objectius de Responsabilitat Social Corporativa i ajudar d’aquesta manera a la integració d’alguns col·lectius que necessiten un futur millor. Per a nosaltres és una iniciativa molt interessant que ja hem desenvolupat en altres municipis durant els últims cinc anys que ens han permés la contractació de 200 persones, que 50 d’elles hagen aconseguit ser contractades en la nostra empresa i d’elles, 15 de manera indefinida” “Tot això no seria possible sense la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia gràcies a la inclusió de clàusules que permeten aquest tipus d’iniciatives”.

Mar Cámara, responsable de recursos humans de STV Gestión, ha explicat les particularitats de l’acord. “Es tracta d’una aliança que permetrà posar en marxa un programa de pràctiques que possibilitarà als 16 participants obtindre un títol de Formació Professional a més d’acumular experiència laboral”.
Sobre el perfil de les persones participants, Cámara ha explicat que es tracta de persones refugiades, majors de 45 anys o menors de 18 amb dificultats per accedir al mercat laboral.

Per la seua banda, Toni Martí, va agrair a l’empresa la col·laboració prestada i va informar que actualment són 97 les persones a les quals Creu Roja Gandia té participant en el seu Pla d’Ocupació. “No hi ha cosa més digna de donar un ofici o una titulació a persones que d’altra manera es quedarien fora del mercat laboral”.

Finalment, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, es va mostrar molt satisfeta de la signatura de l’acord. “STV Gestión acaba d’arribar a Gandia i s’encarrega dels parcs i jardins. Amb aquest conveni, Gandia es converteix en una ciutat més igualitària pel que no podem fer altra cosa que aplaudir aquesta firma que suposa una nova oportunitat a totes aquestes persones de la mà de Creu Roja”. “Aquestes 16 persones se sumaran al personal del qual ja disposa l’empresa per a realitzar el manteniment de parcs i jardins amb el que aconseguirem millorar encara més el servei”.

Articles relacionats