13.9 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

Els Populars denuncien que el Govern de Tavernes ha mantingut set anys a un cap de policia que no era el propietari de la plaça

– “El Govern de Tavernes ha estat set anys defensant a un dels dos opositors que es van presentar a cap de policia i eludint la transparència i mecanismes de control de recursos sobre la prefectura que li demanàvem des de l’oposició”, explica la portaveu dels populars de Tavernes, Eva Palomares.

Des de grup popular han assenyalta que “la justícia va deixar clar fa cinc anys que l’actual cap de policia no és el propietari de la plaça en una primera sentència. No obstant això, aquest govern ha estat defensant a un dels dos opositors i recorrent cada sentència que insistia a demostrar que l’oposició per a aconseguir aquesta plaça no es va realitzar de manera correcta. Ara, la resolució del TSJ ja no admet més recursos, i detalla que no es van valorar bé els mèrits dels dos agents que es van presentar“.

Després d’innombrables recursos a les decisions judicials presentats per l’Ajuntament de Tavernes, que han costat a les arques municipals 13.000 euros i que van indicar, des del primer moment, que no s’havia valorat correctament l’apartat de mèrits a l’actual cap de Policia, la raó continua anant pel mateix lloc que en el començament dels plets.

El TSJ sentencia que l’actual cap de policia no hauria accedit a la plaça de no ser per la valoració errònia dels seus mèrits, alguna cosa que hauria donat accés al segon opositor que porta 7 anys lluitant en els tribunals el que considera de justícia.

Segons els populars les actuacions de la Prefectura de Policia estan en dubte des de l’entrada de Compromís i PSOE al Govern, assenyalant que “Cal recordar que dos informes, un del secretari i un altre del responsable de recursos humans de l’Ajuntament, van qüestionar la comissió de servei que se li va donar a l’actual Cap de Policia per la qual Miguel Chofre va passar d’oficial ras, que era, a intendent”.

Una comissió de servei no millora de rang a un oficial, no obstant això, Compromís ho va fer, fent cas omís als informes dels tècnics municipals”, comenta la portaveu dels Populars.

Els Populars a més, al llarg de les tres legislatures han denunciat el tracte discrecional i injustificat que rep el Cap de Policia per part del Govern cobrant productivitats injustificades, fins i tot durant mesos de vacances en els quals no acudia a treballar, mirant cap a un altre costat mentre es produeix una estampida d’agents que no volen romandre en Tavernes.

El Grup Popular ha exigit en repetides ocasions que s’òbriga un expedient reservat per a esclarir les suposades irregularitats detectades en la Policia Municipal però el Govern de Tavernes es nega malgrat existir acusacions molt greus que s’aboquen sobre el funcionament d’aquest departament.

Estan eludint la seua responsabilitat davant un problema greu com el que s’està denunciant en el si de la Policia. No hi ha intenció de solucionar-ho”, comenta Palomares. “Els abusos de poder, l’assetjament psicològic a inspectors i a molts dels agents, les baixes, els agents desplaçats, les sospites d’irregularitats sobre l’ús de determinats recursos públics, com el cotxe que s’emporta a la seua casa, que no va uniformat habitualment, així com determinades actuacions que posen en risc la seguretat dels veïns del municipi no són assumptes fútil com per a no atendre’ls. I el nostre actual Govern mira a un altre costat mentre tot això succeeix”, explica la portaveu dels Populars.

En el cas del control per part de l’oposició no es pot exercir segons deguera. “Ens trobem amb un teló d’acer quan intentem contrastar o obtindre informació que procedisca de la prefectura”, denúncia Palomares.

Uns dels principals motius que va portar als populars a presentar una moció per a sol·licitar al Govern una Comissió d’Investigació sobre la Policia va ser el creixent nombre de baixes psicològiques entre els treballadors de la Policia, el nombre d’agents desplaçats i expedientats, i no obstant això, s’impedira accedir a informació per part de l’oposició.

“Resulta curiós que el PSOE recolzara la nostra moció quan era oposició però una vegada ha entrat en el Govern de nou no ha proposat que aquesta comissió d’investigació s’iniciara. A l’oposició ens neguen informació rellevant sobre recursos públics del departament de Policia, a pesar que s’ha demostrat que a vegades han sigut utilitzats per a ús privat sense cap problema com ja es va veure amb el vehicle de policia sense retolar per a ús personal de l’alcalde en els seus viatges a Mèrida i Atapuerca”, concreta la portaveu dels Populars.

L’oposició tampoc té accés a l’activitat de l’Intendent, i “ens preocupa el creixent increment de denúncies a l’Intendent i a l’Ajuntament. Alguna cosa succeeix. Però el Govern mira cap a un altre costat”, valora Eva Palomares.

Compromís i PSOE hauran d’aclarir moltes qüestions sobre aquesta mirada cap a un altre costat en un cas que afecta moltes famílies, a molts treballadors públics, a la seguretat de Tavernes i a les nostres arques públiques”, denúncia la portaveu dels Populars de Tavernes.

Articles relacionats