ELS EXPERTS APUNTEN QUE EL TANCAMENT DE RTVV ERA EVITABLE

Agustín Arenas, Ignacio Baixauli i Francisco Gómez han comparegut este dilluns a la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual de les Corts, en el procés previ a l’elaboració de la futura llei sobre el servici públic de RTVV, on han hagut de respondre a les preguntes dels cinc grups parlamentaris.

Els liquidadors han presentat l’informe que han demanat les Corts sobre la situació de RTVV. Francisco Gómez ha demanat disculpes per a aportar el document l’últim dia del termini de dos mesos que els van donar, però ha destacat que estan «bastant sobrepassats» pel treball que tenen.

De fet, ha assegurat que no van tindre un informe de l’anterior equip liquidador. «Ens van dir verbalment com eren uns pocs assumptes, però ha estat absolutament insuficient», ha manifestat.

Arenas entén que el tancament definitiu de RTVV era «evitable», ja que ha indicat que quan es va tancar «no donava perdudes o les pèrdues d’anys enrere». «Havia un procés de reconducció de la situació dramàtica que en el seu moment es vivia», ha manifestat. «Una altra cosa diferent és la sentència de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que finalment ha estat un cop», ha afegit.

Arenas ha indicat que van tractar d'»ajustar el contracte a la realitat que les instal·lacions requerien», perquè «hem estat pagant 50.000 euros mensuals per a netejar dos plantes que són les que estan ocupades». Per esta raó, van negociar per a «intentar arribar a un acord» però l’empresa no s’ha presentat a la nova licitació del concurs. La realitat és que ara mateix «no hi ha servici de neteja», ha destacat Gómez.

Baixauli també ha destacat durant la seua compareixença que per a enguany han pressupostat 18 milions d’euros per a les tasques del tancament, però «encara tenim variables que no podem quantificar» com litigis pendents o obligacions de pagament amb administracions públiques. Pel que fa a la seu de RTVV a Alacant, confia a finalitzar «amb èxit» la resolució del contracte.

En matèria financera, ha plantejat un model basat sobretot en la subvenció pública, tot i que també amb publicitat comercial, i ha proposat que en el cas que el Govern tinga problemes econòmics, la radiotelevisió pública puga implantar un cànon en la declaració de l’Impost de la Renda de les Persones Físiques (IRPF).

Et Pot Interessar