SANITAT CONFIRMA EL PRIMER VALENCIÀ AFECTAT PEL VIRUS ZIKA

L’afectat va ser en zones d’este país on la malaltia és endèmica durant 45 dies i als dos dies del seu retorn, a mitjan febrer, va acudir a un centre sanitari en notar els símptomes de la malaltia. Les manifestacions clíniques de la patologia han estat lleus: lleugers dolors articulars, febre baixa i erupció cutània. El pacient va evolucionar favorablement i es troba en bon estat i plenament recuperat.

En total, el centre de referència, dependent del Ministeri de Sanitat, Servicis Socials i Igualtat, ha diagnosticat ja 32 casos a tot Espanya. De la mateixa manera que el detectat a la Comunitat Valenciana, tots són importats.

La xarxa de professionals dels centres de salut pública i la xarxa assistencial han pres mesures de reforç en la detecció de casos. El sistema sanitari disposa de la informació actualitzada sobre la malaltia, el seu diagnòstic i tractament.

Respecte al control dels vectors, les mesures de vigilància són comuns a les establides per a la malaltia pel virus de Chikungunya. En els dos casos es tracta d’un vector capaç de transmetre la malaltia: l’Aedes albopictus (mosquit tigre) que es troba en litoral mediterrani. Les mesures de control s’articulen entorn de 26 activitats específiques previstes al ‘Programa de vectors de rellevància en salut pública a la Comunitat Valenciana’ posades en marxa el mes de setembre passat.

Et Pot Interessar