5.8 C
Gandia
Dijous, 2 febrer, 2023

Els citricultors de la Safor preocupats per la plaga del cotonet provinent de Sud-Àfrica

– La prohibició de l’ús dels insecticides metil-cloropirifós ja estan provocant els danys esperats en els cítrics com és la plaga del cotonet que estava erradicada en l’última dècada

Paradoxalment l’únic insecticida que ha sigut capaç de pal·liar aquesta plaga, provinent de fora de les nostres fronteres, era el cloropirifós però la unió Europea ha prohibit el seu ús a partir d’enguany no obstant això no va fer cap control a les taronges que venien d’altres llocs del planeta i que van portar aquesta plaga fins a tota Europa.

Ara aquest mal del cotonet es va accentuar més i ja estan apareixent a La Safor alguns focus d’aquesta terrible plaga que deforma el fruit. Els citricultors de la Safor assenyalen que “De moment els productes que hi ha en el mercat per combatre el cotonet a penes li fan mossa i les feromones no sabem fins on poden ser efectives”.

Per la seua part les diferents associacions d’agricultors han realitzat una crida a la Generalitat Valenciana perquè resolga aquesta situació o permeta registrar novament aquest producte o pose alguna solució sobre la taula. 

Sense cap dubte els lobbys de les empreses químiques han escurçat alarmantment el catàleg de productes i ara com ara polvoritzar una fanecada costa tres vegades més que l’any passat mentre que el preu de la taronja segueix igual. Amb aquestes situacions la citricultura valenciana té cada vegada més difícil la seua supervivència.

Articles relacionats