19.2 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

Sergio, Seve i Ricardet s’imposen en la primera partida de la Lliga Bankia disputada al Zurdo

El trinquet El Zurdo de Bellreguard ha acollit este dissabte 12 de gener la segona partida de la Lliga Bankia de raspall, la primera en el recinte saforenc, en la que enfrontarà Sergio, Seve i Ricardet, en representació de l’Ajuntament de Genovés, s’han imposa per 25-5 a Marrahí, Tonet IV i Néstor, representants de Castelló de la Ribera. 

Les Lligues Professionals Bankia, les dos competicions federatives de més alt nivell de raspall i escala i corda organitzades per la FunPiVal, es van presentar este dijous en la seu de l’entitat financera a València. Els dos campionats, que van començar divendres a Genovés (raspall) i dissabte al trinquet de Pelaio (escala i corda), doblen el nombre de partides i el període de competició, el qual es prolonga fins a la primera quinzena d’abril.

Les Lligues Professionals han sigut presentades pel director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas; el vicepresident i portaveu de la Fundació per la Pilota, José María Catalunya; el coordinador de la Direcció General d’Esports de la Comunitat Valenciana, Sebastià Giner i el nou vicepresident de la FedPiVal a l’escala i corda, Santiago Navarro.

Les dues competicions transcorreran de manera paral·lela i amb el mateix format. En la present edició es disputaran el doble de partides en la fase regular, que constarà de 30 confrontacions, deu per equip.

També és novetat que cada setmana es completarà una jornada. D’esta forma, tots els conjunts -i la classificació- avançaran en el campionat al mateix ritme.

Una vegada conclosa la fase regular, les quatre formacions amb millor puntuació accediran a les semifinals, que es jugaran a anada i tornada en trinquets i en dates que es determinaran en concloure la ronda. La final, com és habitual, serà a partida única. Els dos títols es resoldran la primera quinzena d’abril.

Nova puntuació

El sistema de puntuació també varia esta temporada amb l’objectiu de fomentar major igualtat en la taula classificatòria. En esta edició la victòria estarà premiada amb 2 punts i l’equip derrotat tindrà la possibilitat de sumar 1 punt en el cas que aconseguisca el joc 50 (en la ‘Lliga Bankia d’escala i corda’) i el joc 25 (en la ‘Lliga Bankia de raspall – Trofeu Diputació de València’).

En esta nova edició, a més, els equips han sigut configurats en trio. La raó principal és que es considera més just que totes les formacions estiguen en igualtat numèrica atés que l’exigència serà major en competir durant quatre mesos. També és una manera de fer l’esport de la pilota valenciana més accessible a la gent que no la coneix en profunditat i que no arriba a entendre que un equip format per dos components s’enfronte a tres rivals.

En la presentació, que ha sigut conduïda pel director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, han participat tots els components dels sis equips de cada modalitat. Casas ha destacat que “en l’ADN de Bankia existeix vertadera passió per la pilota valenciana i, per això, estem compromesos en la promoció del joc i en la posada en valor de la seua cultura”.

“Enguany a més de patrocinar la Lliga i l’Individual en les categories masculines i femenina, la present edició es reformula per a fer-se més atractiva, recuperant l’anada i tornada tant en la fase regular com en semifinals, per la qual cosa podrem gaudir de més partides i de més setmanes de competició. Sens dubte, una bona notícia per a tots els afeccionats a este esport”, ha destacat Casas.

Bankia va renovar el patrocini de totes dues competicions en 2018, ampliant també el seu suport als campionats femenins amb el patrocini de la Lliga i l’Individual de Raspall.

Per part seua, el vicepresident i portaveu de la Fundació per la Pilota, Josep Maria Catalunya, ha explicat de manera detallada els canvis i novetats i el perquè d’estes; mentre que el representant de la Federació, Santiago Navarro, ha animat als jugadors al fet que “gaudiu i feu gaudir als espectadors”.

“Novetats positives”

Per part de la Generalitat, Sebastià Giner ha manifestat que “2019 comença amb una nova manera de funcionar i des de la Generalitat volem apostar per esta nova fórmula per a ajudar al fet que el món professional puga consolidar-se”, ha explicat. A més, ha volgut ressaltar el paper que prendrà la televisió pública amb la pilota. “Setmanalment hi haurà una partida televisada i això acostarà el nostre esport a totes les cases”, ha destacat.

La presentació ha conclòs amb la intervenció dels pilotaris. En primer lloc han pres la paraula els sis representants dels equips de la Lliga Bankia de raspall, Marrahí, Moltó, Brisca, Sanchis, Seve i Pablo. Tots ells han coincidit a valorar les novetats de la Lliga com a positives. “El nou model és atractiu i farà que, sens dubte, la Lliga siga més interessant”, han subratllat. “Amb els equips tan igualats en trios i el sistema de puntuació tan generós, fins a abril no estarà clar el vertader campió”, han argumentat tots.

Finalment, Pere, Puchol II, Pere Roc II, Genovés II, Soro III i Félix han mostrat les seues impressions pel que fa a la Lliga Bankia d’escala i corda. Per a ells, este campionat s’ha millorat en pro de l’afeccionat. “De cara a l’espectador és molt més senzill seguir la Lliga jornada rere jornada per la informació i l’equilibri que hi ha ara”, han comentat els pilotaris. “Centrar els enfrontaments els caps de setmana ens donarà més repercussió”, han conclòs les figures.

Articles relacionats