24.2 C
Gandia
Dimecres, 31 maig, 2023

El Govern deixa de discriminar a la premsa digital en la recaptació de l’IVA

El Govern equipararà el tipus d’IVA que paguen les empreses editores de periòdics digitals, ara del 21%, amb el que aplica a la premsa escrita, que tributa el 4%, amb el que posa fi a una discriminació difícil de justificar. No obstant, la mesura està pendent de l’aprovació dels Pressupostos Generals de 2019, com totes les propostes que està llançant l’Executiu.

La proposta d’una rebaixa de l’IVA als periòdics, revistes i llibres digitals del 21% al 4%, suposaria una rebaixa del 17%, una mesura que porta estudiant-se mesos i igualaria les taxes de la premsa digital i la premsa escrita, que en l’actualitat sí que gaudeix d’un IVA del 4%. 
Tot depén dels Pressupostos de 2019, per als que el PSOE ha de rebre el suport d’Units Podemos, ERC, PNB i PDeCAT, una cosa que no es dóna per feta.
Si finalment la mesura es duu a terme, Espanya compliria amb els acords que es van signar el mes d’octubre passat a Europa, quan els ministres d’Economia de la Unió van acordar la rebaixa de l’IVA digital. Quatre mesos després hi ha la voluntat de que els periòdics, revistes i llibres digitals obtinguen eixa esperada rebaixa de l’IVA fins al 4%, de la que depén la viabilitat de moltes empreses editores.

Articles relacionats