17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

L’Escola d’Idiomes de Gandia reinicia les classes després del despreniment d’una façana

L’Escola Oficial d’Idiomes de Gandia reinicia este dimarts 6 de novembre les classes després que la inspecció efectuada a l’edifici haja considerat que es pot reprendre l’activitat, després del despreniment dissabtre de part del revestiment d’un dels laterals de la façana.. Per sort, el despreniment s’ha produït en un dia no lectiu i no ha provocat danys personals. 

La vicealcaldessa de Gandia, Lorena Milvaques, acompanyada del Director Territorial d’Educació, Santiago Estañán, dels tècnics de la Conselleria d’Educació i els arquitectes municipals redactors dels projectes, han visitat aquest dilluns les instal·lacions per tal de fer una inspecció de l’estat de l’edifici.

    Els tècnics han descartat cap afecció sobre l’aulari i, per tant, cap perill per a l’alumnat i personal del centre. Dimarts hi haurà una nova inspecció en plataforma, i la Conselleria d’Educació enviarà un informe de seguretat a la direcció de l’Escola Oficial d’Idiomes per tal que s’hi puguen reprendre les classes dimarts mateix. Només romandran tancades les instal·lacions pròximes a la zona afectada. Les classes seran reubicades al centre. L’accés a l’aparcament i l’entrada pel carrer Jaume II queden tancats perquè l’ajuntament ha establert per precaució una zona de restricció de sis metres des de la façana principal. L’entrada de vianants serà la de la rotonda (la del costat de la cafeteria).

“Vull llançar un missatge de tranquil·litat a la comunitat educativa del centre i a la ciutadania. Per sort, hem d’agrair que el succés ocorregués fóra d’horari lectiu i en un moment del dia amb poques persones al carrer”, ha assegurat Milvaques. La vicealcaldessa també ha anunciat que, de forma imminent, van a retirar-se els enderrocs de l’interior i exterior de l’edifici i s’instal·larà una lona de protecció de la superfície afectada. Per la seua banda, la Conselleria també ha iniciat els tràmits per a la contractació d’urgència de les obres de restauració del mur danyat.

 

Articles relacionats