17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

EL RESPONSABLE D’ECONOMIA DE GANDIA GARANTEIX QUE NO HI HAURÀ MÉS RETALLADES NI PUJADES D’IMPOSTOS

El coordinador general d’Economia i Hisenda a l’Ajuntament de Gandia, Salvador Gregori, ha garantit que el Pressupost de 2016 no inclourà noves retallades ni pujades d’impostos. Gragori ha informat dels últims avenços en l’elaboració dels pressupostos municipals i ha contestat a les declaracions realitzades per l’exresponsable d’Hisenda del PP sobre les ajudes de la Diputació de València per a complementar els comptes municipals. El PP, per contra, lamenta el retard en la presentació del Pressupost, el que al seu parer reflecteix les dificultats per quadrar partides.

 

Salvador Gregori s’ha mostrat “decebut”, ja que “Barber ha eixit en roda de premsa però no ha valorat la seua recent imputació per prevaricació administrativa per la qual haurà de comparéixer d’ací a poc temps davant la justícia” i ha afirmat que “els tècnics municipals ens han felicitat perquè els d’aquest any seran els pressupostos més treballats de la història de la ciutat i ho són perquè han de solucionar el rosari de persones i empreses que el PP va deixar sense pagar la passada legislatura. Aquesta ciutat no s’ha aturat, les empreses a les quals abans havíem de demanar-los disculpes per impagaments que no eren nostres, comencen a cobrar i a generar riquesa. Prova d’això és que des de principi de legislatura, la llista de l’atur s’ha reduït en 900 persones”.

Sobre la denúncia d’un nou pla d’ajust, Gregori ha qualificat les afirmacions del regidor del PP com mentida, “l’únic que estem fent és plasmar les dades reals en un document que serà enviat al Ministeri. Aquests pressupostos no seran il•legals, no comptaran amb partides fantasma i podrem aprovar-los. No hi haurà cap pujada d’impostos més ni cap retallada extra”.

Pel que fa a les ajudes de la Diputació de València, el coordinador general d’Economia i Hisenda, ha afirmat que “Barber no s’assabentava dels comptes i ara tampoc s’assabenta del que passa a la Diputació. La quantitat que rebrem serà substantivament més elevada que els 300.000 € que ell ha afirmat. Els nostres pressupostos es compliran perquè quan anem a la Diputació, treballarem i busquem solucions als problemes de la gent”.

La versió del PP

El Grup Municipal Popular ha lamentat que l’alcaldessa, Diana Morant, anuncie uns Pressupostos dignes gràcies a les ajudes de la Diputació de València, mentre la realitat, segons el PP reflecteix en els comptes de l’ens provincial, un genèric “Declaració d’intencions”, pel que fa a les poblacions majors de 50.000 habitants, on s’insereix Gandia. Aproximadament suposaran ajudes de 375.000 €, molt lluny de les necessitats de la pròpia ciutat.

L’edil popular Guillermo Barber ha afirmat que “la Diputació de València només ha disposat un milió i mig d’euros per a les poblacions de més de 50.000 habitants. A Gandia solament arribaren uns 375.000 €, quan Diana Morant va parlar d’uns pressupostos dignes, gràcies a la Diputació de València. A data d’avui, es desconeix en el propi ens provincial l’anunci realitzat per Diana Morant”.

Per als populars, el que està clar és que “els socialistes han evidenciat la seua incapacitat a l’hora de confeccionar uns comptes, quan estem a la fi d’abril i encara no es coneix la literalitat d’un esborrany de Pressupostos Municipals de 2016.

Per a Barber, “que encara no estiguen els Pressupostos Municipals de 2016, no hagen passat pel Consell de Participació Ciutadana o no s’hagen fet arribar als grups municipals, demostra la incapacitat dels qui ens governen. Que no estiguen encara aprovats impedeix que les associacions o clubs, puguen cobrar les subvencions anuals. Nosaltres en canvi, aprovàvem i pagàvem a totes les associacions al gener”.

Finalment, Guillermo Barber, ha lamentat la falta de voluntat de transparència i participació del Govern de Gandia. Els populars van ser informats el dilluns a principi de setmana, que el dilluns 25 d’abril, la setmana que ve, hi hauria Comissió d’Hisenda i Ple, amb caràcter urgent i extraordinari.

Doncs bé, sent divendres a punt de finalitzar la jornada de treball en el Consistori, la documentació encara no ha sigut remesa formalment als grups municipals per al seu estudi. Una documentació, que podria ser sensible, ja que versa sobre el Pla d’Ajust que va ser aprovat recentment i que sembla, que se sotmet a revisió.

Articles relacionats