21.6 C
Gandia
Diumenge, 19 maig, 2024

EL REGIDOR DE CULTURA DE GANDIA DIU QUE L’OBERTURA 24 HORES DE LES BIBLIOTEQUES NO TÉ DEMANDA

 

El regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz, acompanyat pel cap responsable de Biblioteques, Toni Ordiñana, han anunciat l’ampliació horària del servei de la Biblioteca Central de Gandia en època d’exàmens, de 9 a 24 hores entre el 27 de maig i el 24 de juny per tal de “facilitar als joves que estan en exàmens que puguen disposar d’un espai per estudiar”. L’anunci s’ha fet després de que el PP haja denunciat l’imcompliment de la promesa del govern local d’obrir 24 horres totes les biblioteques de la ciutat en època d’examens.

Toni Ordiñana ha explicat que “s’ha volgut centrar la campanya d’ampliació horària en l’època en la qual afecta a més gent, ja que també estan d’exàmens els estudiants que han de fer el selectiu i els estudiants de les Universitats Politècnica i la de València”.

 

La biblioteca estarà oberta 15 hores diàries de manera ininterrompuda i durant 29 dies, el que suposa un servei de 435 hores. Així i tot, recorda Ordiñana que “el servei s’amplia per donar suport als estudiants, no per fer prèstec habitual o devolucions”. Encara que sí que es manté el servei de wifi per facilitar la tasca dels estudiants.

 

Ordiñana informa també de que “s’ha solucionat l’avaria que tenia l’aire condicionat i les biblioteques estan ja preparades per tal d’acollir l’avinguda d’estudiants”.

 

Fora d’estos dies d’horari especial, el regidor de Cultura ha recordat que “la biblioteca està oberta de 09 del matí a 21 hores”, per tant, són 11 hores diàries de servei al públic que també són importants.

 

Tot i que fins ara s’oferia un horari de tota la nit obert, Muños recorda que amb les estadístiques a les mans el propi departament va reconèixer que l’assistència era mínima o nul•la i per això es van repensar els horaris ajustant-los a la demanda real de la gent.

Denúndia del PP

El portaveu adjunt del Partit Popular i el President de Noves Generacions, Vicent Gregori i Alberto Moratal, respectivament han denunciat per la seua part que “el govern de la ciutat torna a oblidar-se dels joves estudiants de Gandia que estan en època d’exàmens. Amb el nou govern de PSOE i Més Gandia les biblioteques públiques no obriran, novament, 24 hores en època d’exàmens, una promesa que ja es va incomplir en la passada convocatòria d’exàmens de gener-febrer”.

Gregori i Moratal han lamentat que s’assabenten pels mitjans de comunicació d’aquesta decisió unilateral del Govern de Gandia i no s’haja comunicat ni en cap Comissió de Cultura o en un Consell del IMAB, com es feia en la passada legislatura.

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular, Vicent Gregori, ha dit que “els socialistes s’han oblidat del que demanaven en la passada legislatura sol·licitant l’ampliació de 24 hores per a les biblioteques municipals en època d’exàmens”. Gregori ha afegit que “fins i tot l’actual alcaldessa de la ciutat va presentar una moció al ple de l’ajuntament perquè el llavors govern del PP obrira les 24 hores la Biblioteca Central, ampliació d’horari en les biblioteques dels barris i habilitar sales d’estudi en l’Alquería Laborde”. En l’anterior legislatura, ha recordat Gregori, el Partit Popular va complir amb la seua promesa electoral i va obrir 24 hores les biblioteques Central, Grau i Benipeixcar en les èpoques d’exàmens tant de gener-febrer com a juny-juliol, arreplegant així les demandes que els joves de la ciutat sol·licitaven.

El President de Noves Generacions, Alberto Moratal, ha afegit que “l’anterior secretari de JovesSocialistes de Gandia i actual regidor de Govern va sol·licitar en la passada legislatura l’obertura de les 24 hores de les biblioteques i fins i tot van obrir la seu del PSOE per a estudi”. Moratal ha destacat que “ara amb el PSOE en el govern de Gandia ni 24 hores de les biblioteques municipals ni seu del PSOE. Des que estan en el govern s’han oblidat del que demanaven en l’oposició”.

Articles relacionats