LA PLATJA DE L’AUIR NO TINDRÀ QUIOSQUET

El quiosquet número 12 de la platja de Gandia, a la zona de l’Auir, no té permís de Costes per a la instal·lació, i l’actual govern, que acusa al seu precedessor d’ocultar eixa circumstància, ha de desmuntar-lo i retirar-lo. Una ordre de Demarcació de Costes i del Ministeri de Medi Ambient ha obligat l’Ajuntament de Gandia a desmuntar el quiosquet 12 per estar situat, de manera il•legal, a la protegida Platja de l’Auir. La il•legalitat de la ubicació d’aquesta instal·lació se li va notificar a l’Ajuntament de Gandia en 2014, “però l’anterior govern, lluny de solucionar aquesta situació, va sol•licitar un permís d’explotació a precari que va finalitzar eel 31 desembre 2015”, afirmen fonts del govern local.

 

Després de la finalització del permís en precari, el consistori va remetre al Ministeri de Medi Ambient el 10 de desembre de 2015 un escrit on sol•licitava l’autorització per traslladar el xiringuito nº12 a la platja Nord, a un nou emplaçament que complira la normativa. La sol•licitud de trasllat no va ser contestada fins al passat 2 de maig, a poques dates de l’inici de la temporada turística. Aquest retard en la resposta ha provocat que l’actual govern desestime l’immediat canvi d’ubicació del xiringuito. I és que l’executiu considera que iniciar ara unes obres a la platja provocaria molèsties als veïns i turistes i una imatge que ja es va donar a la platja en la legislatura passada, quan la campanya turística va començar amb maquinària pesada a la sorra de la platja.

Per això, s’ha decidit procedir al desmuntatge i emmagatzematge del quiosc a una de les naus industrials que l’ajuntament té al polígon Alcodar per, un cop finalitzada la temporada d’estiu, procedir al seu muntatge en un nou emplaçament que complisca amb els requisits del Ministeri i posar en marxa la posterior adjudicació del mateix. El desmuntatge del quiosc començarà demà mateix a les 8 del matí i finalitzarà, previsiblement, el pròxim dimarts 24 de maig.

El quiosc 11, també afectat per l’ordre de Costes de 2014

L’ordre rebuda per l’Ajuntament de Gandia en 2014 obligava a retirar els xiringuitos ubicats en zones protegides, assenyalant els quioscos 11 i 12 com a afectats per la mateixa. I és que el quiosc número 11 està ubicat en una zona de platja actualment considerada natural i que abasta el tram entre els carrers Ribera Baixa i Cap de Sant Antoni.

Des de l’actual govern consideren que la situació del quiosc número 11 és diferent de la del 12, atés que, en realitat, està situat en una zona de platja urbana que compta amb edificacions. Per això, finalitzada l’autorització temporal, el govern va sol•licitar un permís a precari que permeta oferir a l’usuari un servei homogeni al llarg de tota la platja Nord. La Demarcació de Costes i el Ministeri de Medi Ambient han acceptat l’al•legació de l’Ajuntament de Gandia per concedir aquesta autorització en precari mentre es dirimeix si la protecció del tram de platja comprés entre els carrers Ribera Baixa i Cap de Sant Antoni s’aplica definitivament o no. Amb això, l’Ajuntament de Gandia pot iniciar el procediment d’adjudicació d’aquest quiosc fins a finals d’any.

El coneixement per part de l’anterior govern d’aquesta ordre de 2014 explica per què el PP, quan va treure a subhasta per 10 anys els xiringuitos, només ho fes amb vuit dels deu existents, deixant fora l’11 i el 12, per als que va tramitar sengles autoritzacions d’explotació per a un sol any.

Et Pot Interessar