21.6 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

El projecte de la variant de la CV-50 al seu pas per Tavernes inicia el tràmit d’informació pública

 

 

– La variant millorarà la mobilitat i disminuirà el trànsit de pas, el risc d’accidents i la contaminació en el nucli urbà

– La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat obrirà durant 30 dies el tràmit d’informació pública a partir del pròxim 4 de gener

Aquest matí s’ha presentat a Tavernes el projecte de la variant de la CV-50 en el seu pas pel municipi valler i la connexió amb l’N-332, amb el qual es millorarà la mobilitat i disminuirà el trànsit de pas, el risc d’accidents i la contaminació en el nucli urbà. La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat iniciarà el tràmit d’informació pública el pròxim 4 de gener i estarà obert durant 30 dies.

21.12.28 Visita conseller Arcadi España 01 1

L’execució de la variant de la CV-50 per fora del nucli urbà de Tavernes és un projecte clau per tal d’eliminar el trànsit de pas, millorar l’accés al polígon del Teularet, integrar a vianants i ciclistes millorar la connectivitat de la xarxa de carreteres costaneres com l’N-332 i l’AP-7.

En l’acte de presentació del projecte han assistit el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, l’alcalde de Tavernes, Sergi González, el regidor d’Urbanisme i Obres Públiques, Josep Llàcer, i membres de la corporació municipal.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, assenyala que “hem donat un nou pas endavant per a fer realitat una reivindicació històrica de Tavernes i donar solució als problemes que ocasiona la CV-50 en el pas pel nostre municipi”.

A més, el regidor d’Urbanisme i Obres Públiques, Josep Llàcer, ha destacat que “hui és un dia important, ja que l’Ajuntament fa molts anys que treballa perquè aquest projecte tan necessari per a millorar la mobilitat de Tavernes s’execute quant més prompte millor“.

El conseller Arcadi España ha manifestat que “es tracta d’un gran projecte, amb un pressupost de més de 25,5 milions d’euros, que respon a la demanda dels veïns i veïnes de Tavernes per a solucionar els problemes que presenta l’actual traçat”.

Projecte de la variant de la CV-50 i connexió amb l’N-332

El traçat es divideix en dos trams, per una part, el tram de variant que discorre entre el P.K. 4+500 de l’actual CV-50, on s’ha projectat una nova intersecció, i la glorieta existent junt amb el polígon del Teularet. En aquest tram, la secció estarà formada per dos carriles, amb control d’accessos i interseccions definides amb glorietes al mateix nivell. La longitud total del tram de nou traçat és de 3,44 km.

Des de la glorieta entre el polígon industrial i el nucli urbà fins a la connexió amb l’N-332 projectada, el traçat s’ajusta a l’existent. Junt amb el polígon s’ha previst el desdoblament de la via que tindrà una secció de caràcter urbà amb dos calçades de dos carrils cadascuna, separades per una mitjana enjardinada i amb jardineres en la part exterior de la calçada separant-la del carril ciclopeatonal i del polígon industrial.

En el tram en variant s’han projectat passos superiors en els llits interceptats del riu Vaca i els barrancs de Malet i el Vergeret i la séquia de l’Assagador, així com nombroses obres de drenatge transversal que permeten el pas de l’aigua i eviten l’efecte barrera. Per a donar continuïtat a la xarxa de camins existents, s’executaran cinc passos inferiors.

Al llarg de tot el traçat s’ha dissenyat una plataforma reservada per a ús ciclopeatonal de 5,2 km i que arribarà fins a la intersecció amb la CV-603 per a connectar-lo amb el carril existent. Este carril tindrà un ramal de connexió sobre la plataforma actual de la CV-50 des de la glorieta junt al polígon fins a Tavernes.

El projecte està sotmès a evaluació ambiental ordinària, per tant s’ha elaborat un estudi d’impacto ambiental que defineix els impactes previstos i les mesures correctores a adoptar en el projecte. També s’ha redactat l’Estudi d’Integració Paisatgística.

Articles relacionats