21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

“Un llibre, una exposició” destinarà tots els seus beneficis a la investigació del càncer

 

 

• L’exposició es podrà visitar del 8 de gener al 13 de febrer en el Palau Ducal de Gandia

• La mostra inclourà la venda d’obres visuals donades per diversos artistes i del llibre “Acopio de la Intemperie” escrit per l’alcalde José Manuel Prieto

La regidora delegada de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, la presidenta de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Gandia, Maribel Codina, i l’escriptora Adriana Serlik han presentat aquest matí el tercer “Repte Solidari: Un llibre, una exposició” en benefici de l’AECC. La mostra es podrà visitar del 8 de gener fins al 13 de febrer en el Palau Ducal de Gandia.

El Repte Solidari, nascut i impulsat en 2019 per Serlik, encara enguany la seua tercera edició. A través d’una exposició, la poesia i l’art visual s’han unit amb l’objectiu de recaptar diners per a ajudar en la investigació del càncer. “Comptem amb la col·laboració de diversos artistes que vendran les seues obres per a incrementar els fons de l’Associació espanyola contra aquesta malaltia”, ha afegit Gil. Així, el 8 de gener a les 18.30 h, la presentació de llibre “Acopio de la Intemperie”, escrit per l’alcalde José Manuel Prieto, inaugurà la mostra del Repte.

Tal com ha indicat la regidora de Sanitat, tot allò que recapte l’exposició amb la venda del llibre i de les obres anirà destinat a la investigació del càncer. D’aquesta manera, els artistes i José Manuel Prieto col·laboren en el tercer Repte Solidari de manera altruista. “Tot i la pandèmia de la covid-19 hem de ser conscients que la xacra del càncer continua i calen molts esforços per a la investigació. És d’agrair que en aquest moment tan difícil en l’àmbit sanitari aquest projecte haja pogut veure la llum per tercer any consecutiu”, ha expressat.

Alguns dels artistes que han participat en aquest repte solidari han sigut Carola Woodward, Daniel GarcíaMaría González Martín, Nina Llorens Peters, Víctor Cucart, Salvador Fuster, Susana García UngoTonet Durá, Toni Duesa i Vicent Lloret. Entre aquests, destaca la col·laboració de Joaquín Juan Tormo per al qual, tal com ha explicat Liduvina Gil, la pintura ha sigut la seua teràpia personal.

Pel que fa al llibre inclou setze poemes en castellà i quinze en valencià i el pròleg del poeta i professor de llengua castellana i literatura, Jesús Jiménez Reinaldo. A més, segons ha explicat l’escriptora, la participació de l’alcalde en el projecte es va acordar en juny del 2020, abans que aquest accedira al càrrec. “Els poetes som éssers que creem en la bellesa i en progressar al món a través de les preguntes que ens fem en la nostra poesia. En aquest cas tenim al poeta, però també a l’alcalde que es deté per a escriure la seua poesia. És una conjunció extraordinària”, ha agregat.

Adriana Serlik ha aprofitat també per a anunciar que el pròxim repte anirà dedicat a la infància a través de tres llibres infantils que ja s’estan elaborant i que també inclourà una exposició al Palau Ducal. Així mateix, tant l’escriptora com la presidenta de l’AECC de Gandia, Maribel Codina han volgut agrair la participació de tots els col·laboradors d’aquesta tercera edició. “El de Adriana i Maribel és un tàndem perfecte. Gràcies a la seua constància i energia positiva van a fer realitat una vegada més aquesta magnífica mostra i la presentació d’aquest poemari en el tercer Repte Solidari”, ha conclòs la regidora.

Articles relacionats