EL PP PROPOSA UN «PACTE DE CIUTAT» PER APROVAR ELS PRESSUPOSTOS I EL GOVERN REBUTJA L’OFERIMENT

El Grup Municipal Popular de Gandia ha proposat un «gran pacte de ciutat» amb l’objectiu de traure avant els Pressupostos de 2016. El pacte ha estat ja rebutjat per Salvador Gregori, coordinador d’Economia i Hisenda del Govern Local. 

El regidor del PP Vicent Gregori ha transmés esta proposta, si bé ha lamentat que de nou el Govern de Gandia «evita donar informació rellevant per a la viabilitat econòmica de la ciutat, com per exemple el resultat del Pla Econòmic Financer que ha sigut aprovat i del que s’informarà en el pròxim Ple Ordinari, l’estat i elaboració dels Pressupostos de 2016 o la convocatòria de les comissions, en aquest cas de les relatives a l’àrea d’Hisenda, per a donar a conèixer l’estat real de l’Ajuntament de Gandia, mentre sí tenen temps per a pujar impostos i endollar als seus».

 

Guillermo Barber ha volgut, no obstant açò, i com ja se sol·licitava en l’anterior legislatura, apostar per un pacte de ciutat que permeta quadrar uns pressupostos per a aquest exercici: “És hora d’abandonar la picabaralla, i posar serietat i seny a l’assumpte. Ens juguem la viabilitat del Consistori i crec que és un tema de ciutat. Per la nostra banda llancem el guant, volem treballar per un gran pacte de ciutat per a aprovar els pressupostos de 2016”.

D’altra banda, els populars han lamentat la «nul·la aportació» de Salvador Gregori en la seua compareixença pública, «més enllà de menysprear i rebutjar l’oferta del PP», on no ha donat detall ni del Pla Econòmic Financer, perquè aquest mes no s’ha convocat Comissió d’Hisenda, o quins són les línies del Pressupost de 2016.

A l’inici de la seua intervenció, Guillermo Barber ha donat resposta a José Manuel Prieto, portaveu del Govern, per a recordar-li la dita de: “Dis-me de què presumeixes i et diré que manques”. Prieto havia fet pública una resolució judicial que desestima un contenciós presenta pel PP per vulneració de drets fonamentals, en no facilitar-li l’expedient del club de fumadors. El jutge desestima la reclamació perquè en el moment d’emetre la resolució el Govern ja havia lliurat la documentació, i assenyala el jutge en el seu escrit que el temps transcorregut fins el lliurament de la documentció és anormal.

El PP lamenta que Prieto es congratule en roda de premsa de que són un govern transparent, mentre el Grup Municipal Popular ha donat les xifres de la relació de sol·licituds d’informació que ha registrat, que són les següents:

2015:

-Sol·licituds registrades: 34 sol·licituds registrades, la pràctica totalitat d’elles ha patit la paralització de terminis, pràctica declarada nul·la pels tribunals.
-Reiteracions registrades: 23 sol·licituds registrades a aquest efecte de reiterar la voluntat d’accedir a la informació, malgrat paralitzar-se terminis o no contestar-se.
-Sol·licituds no contestades o on es perpetua el no accés a la informació: 11 sol·licituds de les quals se segueix esperant que se’ns done accés a la informació o s’ofereixen excuses *variopintas per a no donar l’accés.
-Sol·licituds que han acabat en els tribunals: 2 de l’anterior han hagut d’anar als tribunals. El Club de Fumadors al Contenciós-Administratiu i el Cànon de l’Aigua a la Fiscalia.

2016:

-Sol·licituds registrades i no contestades: 9. «Ja són nou i vindran més, les sol·licituds que s’han registrat i de les quals no es disposa estimació d’accés a la informació», afirma Gregori.

Et Pot Interessar