EL PP ES DESINTEGRA, LA DRETA NO

G. CABANILLES        

El PP està en un procés de desintegració derivat d’un guisat d’odis i revenges que ara es desborda després d’uns anys en els quals tothom al PP sembla haver-se vist implicat en assumptes tenebrosos. Regidors, exregidors, exconsellers, blanqueig, Nóos, Papa, Valmor, Gürtel, Brugal, Púnica, Imelsa, Taula, la depuradora, Ciegsa. Només restava per ratificar el saqueig les auditories encarregades pel Consell sobre la gestió de les empreses públiques, segons les quals cap organisme està lliure d’irregularitats: dietes, quilòmetres, sobresous…

Ara bé, que ningú a l’altra banda de l’espectre ideològic se’n refie. El PP està en procès de desintegració, però la dreta ideològica no, es refarà sota altres sigles, potser Ciutadans, o alguna força reiventada sobre els calius del regionalisme. Si PSPV, Compromís i Podem veuen en este procés de putrefacció del PP una oportunitat per perpetuar-se, que paren compte. 

 Rita Barberá, ara personada en la part del ‘cas Imelsa’ que va derivar en l’Operació Taula, en què s’investiga el presumpte blanqueig de capitals en el grup municipal popular a l’Ajuntament.Fiscalia considera que en esta causa existixen indicis racionals de la participació en el blanqueig tant de Barberá com del diputat autonòmic Miquel Domínguez pel que ha demanat que el procés passara directament al TS, si bé el magistrat va decidir donar per esgotada tota la instrucció.