14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

EL PP CRITICA EL RITME D’EXECUCIÓ DE LES OBRES DEL PLA SOSTENIBLE DE LA DIPUTACIÓ

El Portaveu del Grup Municipal Popular, Víctor Soler, i el Portaveu Adjunt del Grup Municipal Popular, Vicent Gregori, han denunciat la “paralització sistemàtica” del Pla d’Inversions Sosteniblement Financeres de 2015 de la Diputació de València, i han dit que “la totalitat de les obres del pla provincial hagueren d’haver acabat al gener o com a màxim febrer, però estem a la fi d’abril i seguim sense saber per què hi ha obres sense ni tan sols iniciar-se”. El Govern local rebat les dades i diu que la majoria d’obres estan acabaces o ben avançades.

Els populars ressalten que els terminis d’execució estaven marcats en una forqueta d’entre dues setmanes a tres mesos. I és que, per al PP, la principal basa inversora d’obres públiques a Gandia, està inacabada o per començar, en un 80%.

Per la seua banda, Gregori ha afirmat que “el 65% dels contractes són directes i la resta mitjançant negociats sense publicitat. L’oposició no ha pogut participar, ni fiscalitzar correctament aquests projectes, que es venien com a participatius. Denunciem que estem davant un govern opac, que destaca per la seua deixadesa i falta de gestió”.

Destaquen moltes adjudicacions a empreses que no són ni de Gandia, ni de la Safor-Valldigna i citen els projectes de la reforma de l’ascensor del Consistori, adjudicat a una empresa de Granada. “Sorprèn que per a reparar l’ascensor s’haja de cridar a una empresa de Granada, com si a Gandia, no hagueren”, ha lamentat Gregori.

Els populars sol·liciten explicacions pel retard i demanen celeritat al Govern de Gandia, perquè el desenvolupament d’aquestes obres puga ser una realitat.

Resposta del Govern

El govern de Gandia ha respost a les crítiques realitzades pel Partit Popular i ha dit que la majoria de les actuacions es troben finalitzades o avançades en gran part i que els retards s’han produït a causa de la pressa amb què es van haver de redactar els projectes per l’escàs termini marcat des de la Diputació que finalment va ampliar el mateix donades les característiques d’alguna de les obres que s’havien de realitzar.

Pel que fa al sistema de contractació, Jose Manuel Prieto ha volgut recordar als populars que es va decidir el procés de contractació directa o el negociat sense publicitat per dues raons principals: d’una banda, els imports de la majoria dels treballs així ho permetien i en els casos dels negociats sense publicitat, es va utilitzar aquest procés pels temps marcats des de l’ens provincial que impedien que s’hagués realitzat concurs públic. A més, els projectes s’han contractat a més d’una trentena d’empreses per generar la màxima ocupació possible i augmentar la repercussió de les obres sobre l’ocupació a la nostra ciutat.

“Resulta curiós que des del PP es critique un procés de contractació tal clar quan ells van ser els que derivaven moltes actuacions a l’empresa pública per evitar la supervisió dels funcionaris i de l’oposició” va afirmar Prieto qui ha recordat que “totes les contractacions estan publicades al web municipal a l’apartat del perfil del contractant. Potser no ho hagen vist perquè ells solien utilitzar l’empresa pública per a tot”.

Articles relacionats