14.8 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

LA FIRA DE L’ESTUDIANT DE GANDIA ES CELEBRARÀ DURANT TRES DIES A L’ALQUERIA LABORDE

El Casal Jove de l’Alqueria Laborde acollirà enguany per primera vegada la setzena edició de la Fira de l’Estudiant de Gandia. Aquest dijous l’han presentada als mitjans de comunicació la regidora de Polítiques Educatives i Joventut, Laura Morant i el president i vicepresident del Consell dels Joves de Gandia, Héctor Bofí i Salvador Tamarit, respectivament.

Així, la XI Fira de l’Estudiant es celebrarà entres els dies 26 i 28 d’abril. El dimarts, a la vesprada tindrà lloc la inauguració i l’horari de visita serà de 16 a 18 hores. Dimecres 27 i dijous 28, de 9.30 a 14 h i de 16 a 18 h. Finalment, el divendres 28 romandrà oberta de 9.30 a 13 h.

Morant ha recordat que l’objectiu de la Fira de l’Estudiant és “informar i assessorar els i les joves de Gandia i de la comarca a l’hora de triar el seu itinerari formatiu i laboral. Tractem de facilitar a l’alumnat aquest procés de selecció que és molt important en la seua vida. Destacar, com a regidora d’Educació que sóc també, la importància d’un esdeveniment com aquest, donada la dura realitat que vivim molts joves als quals la crisi els ha limitat els recursos econòmics de les seues llars. Poder estudiar i no enganyar-se en la decisió és capital. Avalem Joves i les quatre noves modalitats de beques per a l’estudi que ha creat la Generalitat de segur que seran un reforç. Tot el contrari del que feia l’anterior govern”.

Hi assistiran Universitats públiques i privades, centres superiors d’ensenyament, acadèmies de formació, Servef, Creu Roja i els centres educatius amb el seu alumnat. Estan previstes diverses activitats, així com conferències i tallers (serigrafia, gestió administrativa, maquinària industrial, fusteria, maquillatge i caracterització, jardineria, difusió de paratges naturals de la comarca, etc.)

El total d’estands que s’hi ubicaràserà de 30 aproximadament. Està prevista l’assistència per les vesprades de visites lliures, donat que els matins estan pràcticament ocupats i d’aquesta manera ho han consensuat amb els centres, sobretot per a alumnat de Cicles Superiors. Allí podran informar-se i participar en els tallers.

“Convidem a les famílies que vullguen acudir amb els seus fills i filles a visitar la fira. Com hem comentat, de vesprada no estaran tan aglomerades les instal•lacions. Des de l’Ajuntament estem fent tot el possible per poder fer una Fira digna per als i les joves de la nostra ciutat malgrat la realitat econòmica i manca de recursos de la nostra administració. Però això vull agrair tant a les entitats que exposaran com a la comunitat educativa de Gandia la seua inestimable col•laboració, i sobretot al Consell dels Joves per tota la tasca que estan realitzant i els esforços als que els hem sotmès”. La regidora de Més Gandia ha ressaltat també que l fet de triar el Casal Jove com a seu de la Fira de l’Estudiant es deu a dos motius, el primer d’ell pel fet de donar a conèixer als estudiants el CJG, així com el Casal i el segon per fer un ús més racional i aprofitar els espais públics municipals disponibles.

Finalment, el president del CJG ha volgut mostrar la seua satisfacció perquè la Fira de l’Estudiant haja pogut tornar a fer-se, es compte amb la col•laboració del consell i es pense en el Casal Jove per a la seua ubicació. “La manca d’ocupació i de polítiques de formacióés un problema que afecta especialment a la joventut. En aquest sentit, la Fira pot ajudar a orientar-los. Nosaltres hem introduït en el programa una xerrada sobre Erasmus Plus, un activitat de mobilitat internacional d’aprenentatge per a joves amb o sense formació”. Bofí ha recordat que els inicis de la Fira també servien per al foment de la participació juvenil. Per això ha anunciat una gran trobada festívola de totes les entitats juvenils de la comarca per al 12 d’agost.

Articles relacionats