20.4 C
Gandia
Dissabte, 13 abril, 2024

El Partit Popular impulsarà la declaració de la Fideuà de Gandia com a Bé d’Interés Cultural

– El programa turístic de Moragues inclourà la creació d’una zona de concerts i recinte firal a la platja

– Moragues: “Gandia serà la capital turística de la província de València”

La Fideuà de Gandia tindrà el suport del pròxim Ajuntament de Gandia amb l’arribada del Partit Popular per a ser declarat Bé d’Interés Cultural (BIC). Així ho ha deixat clar el candidat a l’alcaldia del Partit Popular, Juan Carlos Moragues, durant la presentació del programa de Turisme de la legislatura 2023-27.

“L’elaboració d’un Pla estratègic de Turisme és indispensable per a tindre una clara planificació a curt, mitjà i llarg termini”, ha indicat Moragues, per al que s’integrarà al turisme sènior internacional, el turisme de reunions o el turisme esportiu i cultural entre altres.

I és que un dels punts indispensables passarà per “atraure a nòmades digitals o altres perfils que ajuden a desestacionalitzar la platja”, per al que es promourà l’arribada d’aquests mitjançant bonificacions fiscals. “És indispensable atraure l’arribada de residents no estacionals, per al que incentivarem fiscalment el lloguer d’habitatges a aquests treballadors o als estudiants”.

“La fideuà de Gandia és un emblema de la nostra ciutat, el qual és un plat tradicional que ens representa als gandians i que serveix per a obrir fronteres i posar en el mapa a Gandia gràcies a la nostra magnífica gastronomia”, ha afirmat Moragues, qui ha ressaltat “la importància que té per a tots nosaltres la Fideuà de Gandia, que és senyal de la nostra idiosincràsia i cultura gastronòmica, per la qual cosa impulsarem que siga declarat BIC al més prompte possible”.

“El Turisme és la indústria més important que té la ciutat, a més és transversal, per la qual cosa Gandia necessita potenciar el Turisme durant tot l’any, per al que hem d’aprofitar totes les bondats de què disposem, des de la nostra platja o la nostra cultura, a la nostra gastronomia o bon clima tot l’any”, ha indicat Moragues, que ha assenyalat que perquè això siga una realitat és necessari un programa d’activitats els 365 dies de l’any “perquè la ciutat siga atractiva a un alt i heterogeni nombre de visitants”.

Els concerts i festivals de música tornaran a ser importants a Gandia en el pròxim govern popular gràcies a la creació d’un recinte que acollirà aquests esdeveniments a la ciutat, el qual se situarà a la platja, estant preparat també per a albergar fires. “La nostra ciutat requereix tornar a ser referència en matèria de festivals i oci, perquè el Turisme és el nostre motor i no ha de limitar-se al període estival i els ponts, per al que impulsarem els esdeveniments a Gandia durant tot l’any”.

A més, es crearà un bus turístic que unirà el Grau i la platja amb la ciutat. “Volem que els turistes que venen a la nostra platja vinguen a conéixer la col·legiata o el Palau Ducal a l’estiu, de la mateixa manera que pretenem que aquells visitants que acudisquen a veure el nostre magnífic patrimoni cultural tinguen la possibilitat d’acudir a veure la nostra meravellosa platja, que és la millor d’Espanya”.

La promoció de les tradicions serà part important de la campanya de turisme, i és que les falles i la Setmana Santa estaran representades a la platja durant el període estival. “És revellant que aquelles persones que vinguen a la nostra platja a l’estiu siguen conscients de les nostres tradicions, per al que es produirà la plantà d’una falla, mascletà, així com una processó de Setmana Santa i exhibició d’imatgeria”, ha indicat Moragues.

Articles relacionats