23.8 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

El pàrquing del Serpis de Gandia és més Serpis

  • Gandia reintegra definitivament el riu en la ciutat amb la remodelació del pàrquing del Centre Històric
  • Les obres de millora de la fonamentació, els pilars i l’estructura, així com altres deficiències (humitats, goteres…), han finalitzat. S’hi ha millorat el paviment, sobretot a la rampa d’entrada i d’eixida per a evitar accidents. I s’ha canviat la barana de la rampa per una transparent, que ara deixa veure amb claredat el conjunt de tot l’espai.

  • Diana Morant: «De nou el pàrquing tornarà a ser eixe motor aliat del comerç, l’hostaleria, els serveis i de tota la infraestructura urbana del Centre Històric».

  • I com a novetat, s’hi ha guanyat places d’aparcament amb la reordenació i es destinaran 200 per a motocicletes i 20 per a bicicletes. L’abonament de les motos serà el 50% del dels cotxes (20 €/mes). En rotació, també el preu és del 50% respecte al dels cotxes (0’5 € /hora). Deixar-hi les bicis serà gratuït.

L’Alcaldessa de Gandia Diana Morant, el regidor d’Economia i Hisenda (responsable dels pàrquings públics), Salvador Gregori i el vicealcalde, regidor d’Urbanisme i president de la Junta de Districte del Centre Històric, Josep Alandete, han visitat aquest mati la finalització de les obres del pàrquing del Centre Històric.

Es tracta d’un pàrquing construït el 1998, fa dues dècades, però que ha patit una evolució; dalt s’hi va construir una plaça, una estructura ocupada per dependències municipals. I tot això va posar damunt la taula la necessitat d’ampliar la fonamentació, els pilars i l’estructura del pàrquing. Així, amb aquesta actuació finalitza la seua consolidació, i s’hi han refet altres deficiències com humitats, goteres o s’ha millorat el paviment, sobretot a la rampa d’entrada i d’eixida del pàrquing amb un material adient per a evitar accidents.

A més, aprofitant l’obra, s’hi ha volgut repensar la integració de l’accés del pàrquing en un espai tan emblemàtic com el passeig Germanies, que tenia una barana que ocasionava soroll paisatgístic per una transparent que deixa veure en què consisteix l’espai; s’ha guanyat una plaça que conté la rampa, però que ara deixa veure amb claredat l’entrada a la plaça Tirant, als diferents carrers, d’una forma més senzilla  el conjunt de tot l’espai. Per aconseguir-ho també ha estat necessari modificar alguns dels elements: nou accés per a vianants que ha obligat a moure l’escultura de la «G» de Joan Barrantes, de forma consensuada amb l’escultor. «Per fi estem integrant el riu en la ciutat, eliminant barreres visuals, gràcies també a la prolongació del passeig Germanies en el parc Ausiàs March. Ja ho vam fer en una primera actuació del pàrquing, obrint l’accés al Raval. I ara acabem d’arrodonir la integració definitiva».

El cost és de 165.000 € i s’hi han involucrat diferents departaments municipals, des de el regidor de pàrquings, Salva Gregori, les àrees d’Urbanisme, Serveis Bàsics a la Ciutadania, Mobilitat i Trànsit. Sota la direcció de l’arquitecte municipal Fernando Mut.

«De nou el pàrquing tornarà a ser eixe motor aliat del comerç, l’hostaleria, els serveis i de tota la infraestructura urbana del Centre Històric. Gràcies a la millora d’una de les infraestructures essencials dins el concepte de ciutat amable, de comerç urbà i facilitadora d’espais de pàrquing perquè la ciutadania i els visitants puguen gaudir dels serveis que ofereix el nostre centre».

Morant ha recordat les polítiques del Govern del Serpis de baixada de preus dels pàrquings públics. Així, s’ha passat «d’un aparcament heretat buit de cotxes a un altre amb llistes d’espera per tal d’aconseguir un abonament».

I com a novetats, s’hi ha guanyat places de pàrquing amb la reordenació i es destinaran 200 places per a motocicletes i 20 per a bicicletes. L’abonament de les motos serà el 50% del dels cotxes (20 €/ mes). En rotació, també el preu és del 50% respecte dels cotxes (0’5 €/hora). Deixar-hi les bicis serà gratuït.

Articles relacionats