18.2 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

“El Hogar del Pescador” si és profeta en la seua terra

Arribar i moldre, amb aquesta dita popular es pot qualificar al restaurant “El Hogar del Pescador”, que per primera vegada participava en el concurs Internacional Fideuà de Gandia, i aconsegueix el primer premi com a millor Fideuà del món.

Concurs de Fideua de Gandia fotografia Alex Oltra
Concurs de Fideuà de Gandia, fotografia Âlex Oltra

El restaurant “El Hogar del Pescador” situat en el port de Gandia, en un emplaçament idíl·lic al costat de les barques dels pescadors, ha resultat guanyador de la 48 edició del Concurs Internacional Fideuà de Gandia, que en aquesta ocasió ha recuperat l’inigualable espai del Moll dels Borja.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, imposava el Collaret de Santa Isabel, que acreditava als cuiners de “El Hogar del Pescador” com els autors de la millor fideuà.

José Manuel Prieto, alcalde en funcions, donava a conéixer el premi, destacava l’“esperit de resistència” del sector turístic com de la ciutat de Gandia.

El segon premi de la Fideuà era per al restaurant “Pinnacle”, de Hong Kong. Un guardó que entregava el president del Concurs Internacional Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro, que assenyalava que “la gastronomia és un element diferencial com a destinació turística”.

El tercer premi viatjarà fins a la Xina. El diputat en funcions de Turisme, Jordi Mayor, entregava el diploma al restaurant Binhui Food.

En la categoria per a participants estrangers, s’alçava amb la distinció de millor fideuà el restaurant Pinnacle. Amb aquest títol el restaurant de Hong Kong feia doblet en aquesta edició número 48.

En el concurs de postres elaborats amb taronja i plat obligatori per a tots els participants, s’alçava guanyador entre els 30 concursants un altre restaurant estranger, amb Jugem del Japó, davant la sorpresa dels cuiners que no acabaven de creure’s que havia sigut els triats pel jurat.

Dolc elaborat amb taronja fotografia Alex Oltra
Dolç elaborat amb taronja, fotografia Àlex Oltra

Els participants començaven a elaborar les seues postres a les 9.30 hores del matí a l’Hotel RH Bayrén. Van fer vertaderes obres d’art que van posar difícil l’elecció per part d’un jurat presidit per Paco Torreblanca, millor pastisser del món de 2022.

Articles relacionats