• Amb la incorporació dels dos ajuntaments, la comarca de la Safor té 22 municipis que formen part de la plataforma provincial contra la violència masclista, que suma 188 membres en total
Els ajuntaments d’Oliva i Benirredrà s’han incorporat a la Xarxa contra la Violència de Gènere de la Diputació en l’última assemblea de la legislatura. Amb l’adhesió dels dos, la comarca de la Safor eleva a 22 els seus membres de la plataforma provincial contra la violència masclista, de la qual ja formaven part Miramar, Barx, Ròtova, Beniarjó, Gandia, Tavernes de la Valldigna, Bellreguard, La Font d’en Carròs, Piles, el Real de Gandia, Ador, Rafelcofer, l’Alqueria de la Comtessa, Alfauir, Xeraco, Vilallonga, Guardamar, Almoines, Xeresa i Beniflà.
Després de la incorporació de 25 noves localitats a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere en l’última Assemblea General celebrada el passat 14 d’abril, la Diputació de València ha entregat aquest dijous les plaques als representants dels nous membres de la plataforma de treball conjunt. Gràcies a les noves adhesions, la xarxa provincial encarregada de lluitar contra la xacra social suma ja 188 ajuntaments, la qual cosa suposa el 70% dels municipis que formen la província de València.
La diputada d’Igualtat, Eli García, ha sigut l’encarregada d’entregar les plaques que distingeixen als nous membres. A l’acte han acudit també les diputades provincials Dolors Gimeno, Mentxu Balaguer i Carolina Mengual i el diputat Ramiro Rivera, a més d’una dotzena d’alcaldes i alcaldesses de les localitats recentment adherides a la xarxa.
Aquests ajuntaments podran sol·licitar les subvencions per a projectes i campanyes de sensibilització i prevenció de la violència masclista que ofereix l’àrea d’Igualtat de la Diputació. Per a 2023, la convocatòria comptarà amb un total de 700.000 euros, la qual cosa suposa un increment de 100.000 euros respecte a la del passat any.
Així, des de 2018 es van concedint ajudes econòmiques en règim de concurrència competitiva per als diferents projectes i campanyes relacionats amb la prevenció, detecció i lluita contra la violència de gènere, incloent-hi accions en matèria de coeducació, així com actuacions dirigides a l’erradicació de la prostitució. Enguany com a novetat s’inclouen les mesures del Pla Estratègic de la Dona en el Sistema Rural Valencià.