EL GOVERN DE GANDIA VA HERETAR UN DEUTE R MDEÉS DE 21 MILIONS AMB TRES GRANS CONCESSIONÀRIES

L’Ajuntament de Gandia manté un deute heretat del govern anterior amb diverses grans empreses contractistes, com ara els 14 milions amb FCC, els 6 milions amb Acciona o els 1,3 € amb Iberdrola, segons han indicat els regidors Xavier Ródenas i Miguel Ángel Picornell, que comparteixen les competències de Serveis Bàsics, en una roda de premsa per fer balanç.  Segons els regidors, perillava el servei i les nòmines dels treballadors.

Amb documentació i gràfiques a mà, Picornell i Ródenas han fet el balanç dels 8 primers mesos de funcionament del que consideren “la sala de màquines de la ciutat”.

 

Picornell ha fet un breu relat de la situació econòmica heretada pel nou govern, un dels principals obstacles del departament per l’endeutament elevat a les empreses contractistes. Així, a FCC (recollida de fem) se li devien 14 milions d’euros (a hores d’ara menys de 5); a Acciona (parcs i jardins i neteja d’edificis públics) 6 milions (ara, 3); a Iberdrola 1’3 milions (pràcticament al dia); cap euro pagat a l’empresa de renovació de l’enllumenat des de gener de 2015, etc… “Per no deixar-nos el govern del PP, no ens va deixar ni nínxols al cementeri, obligant-nos a fer jocs malabars i habilitar una partida per construir-ne un centenar, les obres dels quals encara estan en marxa”.

L’edil de Serveis Bàsics ha agraït a les empreses contractistes i els seus treballadors la confiança dipositada en el nou equip de govern. “Hui podem dir que els treballadors cobren al dia i que les seues empreses han rebut part del deute i el compromís del govern és regularitzar la situació durant la present legislatura”.
Pel que fa a la neteja dels carrers, el regidor socialista ha recordat que Gandia és una gran ciutat en tots els aspectes (habitants, encant, qualitat de vida…) però també en extensió. La distància del casc urbà amb el port i la platja o Marxuquera dificulta les tasques del servei de neteja. “No tenim tantes brigades de neteja com carrers. Unes vegades comencem per una zona i d’altres per un altre costat. Demanem un poc de paciència”.

Des del govern també s’ha insistit en la importància que el veïnat utilitze el 010 o l’e-mail del departament (recepcio.surbans@gandia.org) per avisar de les incidències, i no tant les xarxes socials, per tal de facilitar la feina dels treballadors i les treballadores.

Finalment, Picornell ha fet una crida al civisme de la ciutadania, perquè “quan algú fa malbé el mobiliari urbà, en realitat està trencant una cosa que acabarem pagant totes i tots. I als propietaris dels gossos, avisar-los que continuarem perseguint les infraccions per no recollir els excrements dels animals de la via pública. D’altra banda, animeel veïnat a denunciar davant la policia si detecta actes vandàlics o robatoris, com ara els que estem patint darrerament de fanals o cablejat elèctric”.

Per la seua banda, Xavier Ródenas ha denunciat la precarietat en què es van trobar el departament, el qual va ser pràcticament privatitzat pel govern del PP, transferint els serveis a l’empresa pública, IPG, fugint de qualsevol tipus de control tècnic i administratiu. “La nostra prioritat ha estat recuperar la gestió pública a l’Ajuntament, per poder seguir un protocol d’actuacions regits pel principi d’igualtat i no de favoritismes per proximitat política”. El regidor de Més Gandia ha posat com a exemple greu els avisos d’incidències de la ciutadania, que eren derivats a IPG, sense cap control, el que dificultava fer un seguiment. “Ací des de fa anys existia un programa d’avisos que permetia encetar protocol d’apertura de la incidència, seguiment i tancament. Una vegada finalitzada s’informava fins i tot a la persona que l’havia denunciada. Doncs em vaig trobar que pràcticament no funcionava. I això que és vital per conèixer la situació, per poder donar solucions i fer autoavaluació. Hem tornat a posar el sistema d’avisos en marxa, fent un gran esforç, donant suport al funcionariat. Perquè volem que els avisos siguen reals, no ficticis”.

De fet, entre gener i febrer d’enguany s’han registrat 1.173 avisos al 010 o al correu electrònic, fonamentalment. Dels quals queden pendents de tancar al voltant dels 400, tot i que molts seran resolts en breu o ja han estat solucionats.

Ròdenas també ha denunciat que el PP es va dedicar a obrir espais a la ciutat sense planificar-los prèviament. “Estem fent un esforç important en aquests 8 mesos per ordenar les coses, posant en marxa sistemes de gestió correctes i gestionant amb responsabilitat el patrimoni i l’ús públic de les coses”, ha conclòs Ròdenas.

Et Pot Interessar